Rektör Aktekin 8. Yılında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programına Katıldı

16 Temmuz 2024 680

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir’de bir dizi etkinliklerin gerçekleştirildiği “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programına katıldı.

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen programa; Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Belediye Başkanı Rasim Arı, Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik yapılmak istenen hain darbe girişiminin 8’nci yılı dolayısıyla, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı.

Etkinlik alanında kurulan ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının vatandaşlara dinletilmesinin ve açılış konuşmalarının ardından program, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin verilmesiyle devam etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sancak koşusunu tamamlayan sporcuların tören alanına gelerek Vali Fidan’a sancağı teslim ettikleri program, ülke genelinde olduğu gibi saat 00.13’de Nevşehir’de de camilerden sala okunmasının ardından yapılan dua ile sona erdi.