Hacı Bektaş Veli Vefatının 753'üncü Yılında Anılıyor

16 Ağustos 2024 969

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 753. Yıldönümü Anma Etkinlikleri Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde başladı.

Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Nevşehir il protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmasında; "Türkistan membaından doğup Anadolu coğrafyasına yayılan manevi pınarımız Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Hakk’a yürüyüşünün 753’üncü yıldönümünde rahmetle yâd ediyorum. Hazreti Hünkâr’ın Ocağı’nda, güzel Nevşehir’de bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hacı Bektaş Veli’nin birlik beraberlik öğretileriyle mayalanmış bu topraklarda, bizleri bu dostluk halkasında buluşturan Cenab-ı Allah’a hamd ediyorum. Kardeşliğimizin ve dayanışmamızın daim olmasını diliyorum. Hazreti Hünkâr’ın çağları aşan sözlerinin ilelebet insanlığa rehber olmasını diliyor hepinizi bir kez daha muhabbetle selamlıyorum" dedi. 

Yapılan protokol konuşmalarının ardından etkinlik alanına geçildi. 1. gün etkinlikleri, “Hacı Bektaş Veli Temalı Deyiş ve Nefes Dinletisi İle Semah Gösterimi” ve çeşitli konserlerle saat 23.30’a kadar devam etti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Alevi-Bektaşi Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımlarıyla düzenlenen etkinlikler, 17 Ağustos Cumartesi akşamına kadar devam edecek.