Bilim İletişimi Ofisi'nden “Nevşehir’de Geçmişin İzleri: Müzeler, Medeniyetler ve Kültürel Miras” Konulu Söyleşi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından, geçmişin izlerini günümüze taşıyan müzeler, farklı medeniyetlerin bıraktığı kültürel miras ve Nevşehir’in zengin tarihi üzerine bir söyleşi düzenlenecektir.
Bilim Kafe etkinliği kapsamında Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar’ın konuk olacağı “Nevşehir’de Geçmişin İzleri: Müzeler, Medeniyetler ve Kültürel Miras” başlıklı söyleşide; bölgenin tarihi zenginlikleri, kültürel değerleri ve müzelerin toplumsal hafızadaki yeri ele alınacaktır.
Kapadokya’nın binlerce yıllık geçmişine ışık tutacak etkinlikte, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik önemli bilgiler paylaşılacak. Tarih, kültür ve arkeolojiye ilgi duyan öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve tüm vatandaşlarımız, iz bırakan medeniyetleri ve yaşayan kültürel mirası birlikte keşfetmek üzere söyleşiye davetlidir.
Tarih: 09 Haziran 2026 Salı
Saat: 14.30
Yer : NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi, Avanos
|







