Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nden NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

28 Mart 2022 1156
Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nden NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gauhar Baitaşeva beraberindeki heyet ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Kazak  Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi bilim ve inovasyondan sorumlu Dekan Yardımcısı Dekanı Dr. Damezhan Sadykova’nın  girişimiyle Fen Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gauhar, Baitaşeva Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurbala Mirzahmetova, Coğrafya Bölümü Başkanı Dr. Erdaulet Tulegenov,  Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Eliza Kırbasova kendilerine eşlik eden NEVÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Türk Halkbilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Öger’le birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti. 

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dekan Doç. Dr. Gauhar Baitaşeva ve beraberindeki heyete teşekkür eden ve üniversitenin fiziki yapılanması ile birlikte öğrencilere sunduğu imkanlara değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin, “Cumhurbaşkanlığımız ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yükseköğretim kurumlarında eğitim gören uluslararası öğrencilere önemli destekler vermekte. Biz de bu kapsamda uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversite olarak çalışmalar yürütmekteyiz ve şu anda üniversitemizde Kazakistan ile birlikte 45 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrencimiz eğitim görmekte. Bunun yanı sıra farklı ülke üniversiteleri ile de öğretim elemanı ve öğrenci değişim programları yürütmekteyiz” dedi. Rektör Aktekin ayrıca Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile de yürütülebilecek her türlü iş birliklerine de açık olduklarını sözlerine ekledi.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür eden Dekan Doç. Dr. Gauhar Baitaşeva ise NEVÜ’nün tüm öğrenciler ile birlikte uluslararası öğrencilere sunduğu imkânların da oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, kendilerinin de iki devlet üniversitesi arasında yapılabilecek proje ve çalışmalara katılmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Rektör Aktekin ile heyet arasında görüşmeler sonucunda, iki üniversite arasında yürütülebilecek uluslararası hareketlilik programları, öğrenci değişimi ve bilimsel araştırmalar konusunda iş birliği yapılmasına karar verildi.