NEVÜ Rektörü Aktekin Sırbistan Niş Üniversitesi’nde

19 Kasım 2023 490
NEVÜ Rektörü Aktekin Sırbistan Niş Üniversitesi’nde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Sırbistan’ın Niş Üniversitesi Rektörü Prof. Dragan Antić’i ziyaret etti.

Sırbistan Niş Üniversitesi Rektörü Prof. Dragan Antić, Niş Üniversitesi ev sahipliğinde ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen “1. Uluslararası Öğretme, Öğrenme ve Öğretmen Eğitimi (TLTE) Konferansı”na davetli konuşmacı olarak katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırladı. Konferansa katılımlarıyla vermiş olduğu desteklerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür eden Rektör Prof. Dragan Antić, ayrıca kendilerini üniversitelerinde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti. Rektör Aktekin’e Niş Üniversitesi ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dragan Antić,  NEVÜ ile üniversiteleri arasında imzalanan ve yürürlükte olan Erasmus+ öğrenci öğrenim görme ve akademisyen hareketliliği programlarının kapsamını genişletmeyi amaçladıklarını belirtti.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dragan Antić ve yönetimine teşekkür eden Rektör Aktekin ise “Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nın yürütmüş olduğu görüşmeler ve NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Sırbistan Niş Üniversitesi arasında ‘Alman Dili Eğitimi’ alanında Erasmus+ anlaşması imzalamıştık. Böylelikle iki ülke üniversitesi olarak Erasmus+ anlaşması ile öğrencilerimizin öğrenim görme ve akademisyenlerimizin de bilimsel alanlarda ortak proje ve çalışma hareketliliğinden faydalanmalarını sağladık. Bugün ise Niş Üniversitesi ev sahipliğinde üniversitemizin de paydaşı olduğu uluslararası düzeyde ‘1. Uluslararası Öğretme, Öğrenme ve Öğretmen Eğitimi (TLTE) Konferansı’nı gerçekleştirdik. Üniversite olarak bilimsel alanda yapılan böyle önemli bir program içerisinde yer almak ve katkıda bulunmak bizler içinde onur verici. Üniversite olarak amacımız diğer ülke üniversiteleriyle de bu tür ikili iş birliklerimizi artırarak dünya bilimine ve tüm insanlığa yararlı çalışmalara katkıda bulunmaktır. Ben tekrardan Niş Üniversitesi Rektörü Prof. Dragan Antić ve yönetimine, bu önemli konferansın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve Rektör Prof. Dragan Antić daha sonra iki üniversite arasında yürütülen iş birliklerin arttırılmasına yönelik ikili görüşmelerde bulundu.