Rektör Aktekin’den Belgrad Üniversitesi’ne Ziyaret

19 Kasım 2023 381
Rektör Aktekin’den Belgrad Üniversitesi’ne Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Sırbistan’ın Belgrad Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Sırbistan'ın Niş Üniversitesi Pedagoji Fakültesi ev sahipliğinde ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi eş yürütücülüğünde gerçekleştirilen “1. Uluslararası Öğretme, Öğrenme ve Öğretmen Eğitimi (TLTE) Konferansı”na davetli konuşmacı olarak katılan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Türkiye Niş Konsolosu Atilla Küçüktalaslı ve Türkiye Belgrad Eğitim Müşavirliği Sekreteri Şehmuz Altın eşliğinde Sırbistan’ın Belgrad Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Rektör Aktekin ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Belgrad Üniversitesi Rektörü Prof. Vladan Djokić, kendilerine üniversite ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. İki ülke üniversitenin uluslararasılaşma politikaları doğrultusunda eğitim-öğretimde öğrenci ve akademisyen hareketliliği programları başta olmak üzere ortak bilimsel alanlarda da iş birliğini genişletmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Djokić ayrıca bugüne kadar misafir ettikleri Türk öğrenci ve personelin bilimsel ortaklıklar çerçevesinde sundukları ve ortaya koydukları azimli çalışmaların Belgrad Üniversitesi’nin gelişmesi ve ilerlemesinde önemli bir rol oynadığına vurgu yaptı.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Vladan Djokić’e teşekkür eden Rektör Aktekin ise üniversite olarak uluslararasılaşma adına belirledikleri hedefler doğrultusunda farklı ülke üniversiteleriyle de birçok alanda ikili anlaşma ve ortak çalışmalarda bulundukları söyledi. NEVÜ’de dünyanın 54 farklı ülkesinden 700’e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen ve bu sayıyı arttırmaya yönelik yürüttükleri çalışmalara değinen Rektör Aktekin, Sırbistan Belgrad Üniversitesi ve diğer üniversitelerle öğrenci ve akademisyen hareketliliği, sempozyum, konferans, seminer gibi bilimsel alanlarda yürütülebilecek ortak çalışmalara üniversite olarak büyük önem verdiklerini söyledi.

Rektör Aktekin daha sonra iki üniversite arasında var olan iş birliklerin genişletilmesine yönelik Rektör Prof. Vladan Djokić ile bir süre görüştü.