ORAKAF’23 Hazırlık Toplantısı NEVÜ’de Yapıldı

05 Aralık 2023 834
ORAKAF’23 Hazırlık Toplantısı NEVÜ’de Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, “Yetenek Her Yerde” temasıyla 25-26 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF’23) öncesi, fuarın paydaşları arasında yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Kapadokya Üniversite (KÜN) yönetimi bir araya geldi.

NEVÜ Rektörlük makamında yapılan toplantıya, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Toprak Keskin, KÜN Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gamze Turgaylı Zengin ile Kurumsal İletişim ve Öğrenci Koordinatörü Arda Çakır katıldı. Toplantıda Orta Anadolu Bölgesi’nin en büyük kariyer fuarı olan ORAKAF’23 çerçevesinde izlenecek yol ve görev dağılımları planlandı.

Orta Anadolu Bölgesi’nin en büyük kariyer fuarı olan ORAKAF’23 bu yıl Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 25-26 Aralık 2023 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ORAKAF’23’e NEVÜ ve KÜN’ün de aralarında bulunduğu 20 üniversite katılacak.

“Fuarda Öğrenciler ile Kurum ve İşverenler Karşılıklı Olarak Beklentilerini Paylaşacak”

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin “Üniversitelerin farklı bölümlerinden öğrenci ve mezunların bir araya gelerek çok sayıda sektörden işverenin katılacağı fuar kapsamında öğrenciler ile kurum ve işverenler karşılıklı olarak beklentilerini paylaşacak; öğrenciler, çeşitli sektördeki şirket ve kurumlardan staj/istihdam olanakları ile ilgili bilgi alabilecek. Fuar boyunca öğrenciler; iş başvurusu, staj olanakları, istihdam süreçleri ile işveren beklentileri kapsamında çok sayıda faaliyete katılarak, mülakatlar ve simülasyona dayalı çalışmalarla kariyer deneyimlerini geliştirme imkanı bulacaklardır” diye konuştu.

Katılımcı firma ve kurumlara 2 gün boyunca İç Anadolu Bölgesi’ndeki 20 Üniversitenin farklı bölümlerinden öğrencilere ve mezunlara kendilerini tanıtma olanağı verileceğini hatırlatan Rektör Aktekin, “Fuarda mezun ve son sınıf öğrencilerimizle mülakat yapmak isteyen kurum ve şirketlere mülakat odası, sponsor olan firma ve kurumlara söyleşi, atölye, örnek olay ve eğitim gibi çalışmalar yapabilecekleri salonlar tahsis edilecektir. Aynı zamanda alanında uzman kişiler, deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, öğrencilere kariyerlerini şekillendirmeleri konusunda yol göstereceklerdir. Bu kapsamda ORAKAF’23’ün düzenlenmesinde başta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olmak üzere fuara katılım gösteren ve destek sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza şahsım, üniversitem ve öğrenciler adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

25 bin öğrenci 500 firma katılacak

Fuara 20 üniversite, 500 işveren, 25 bin öğrencinin katılması planlanıyor. İki gün sürecek fuarda 150 etkinlik yapılacak.

Fuar hakkında detaylı bilgi almak için ve fuara katılım başvurusu yapmak için https://ora-kaf.erciyes.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiiz.