NEVÜ’de "Gıda: Kontrolü ve Geleceği" Adlı Konferans Gerçekleştirildi

16 Aralık 2023 398
NEVÜ’de "Gıda: Kontrolü ve Geleceği" Adlı Konferans Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gıda ve Tarım Kulübü tarafından "Gıda: Kontrolü ve Geleceği" adlı konferans gerçekleştirildi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Gülşehri Salonu’nda düzenlenen konferansa; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konferansın açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Gülseren Şahin, gıda kontrolünün günümüzde sağlık ve güvenlik açısından giderek önem kazanan bir konu olduğunu vurgulayarak gıda kontrolünün temel amacının tüketiciye üretim aşamasından tüketime kadar olan süreçte kaliteli, besin değeri yüksek ve hijyenik gıdaların tedarikini sağlamak olduğunu belirtti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kayseri Gıda Kontrol Laboratuvarı görevli personeli Fikret Türkmen, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle gıda kontrolünde önemli değişikliklerin gerçekleştiğini, bu değişikliklerin de farklılaşan tüketici tercihleri ve çevresel bilinçlilikle şekillendiğini ifade ederek, olası risklerin önceden tespit edilebilir hale geldiğini ifade etti. Türkmen, ayrıca gıda kaynaklarının takibinin şeffaf hale gelmesi gerektiğini böylece tüketicinin ürünün kökeni ve güvenilirliği hakkında yeterince bilgiye sahip olması gerektiğini de vurgulayarak, bu durumun günümüzdeki teknolojilerle sağlanabileceğine değindi. 

Konferans programı, soru-cevap bölümü ve yapılan değerlendirmelerin ardından Fikret Türkmen’e plaket ve teşekkür belgesinin takdimi ile sona erdi.