NEVÜ Hacıbektaş TBMYO’da Uygulamalı Yangın Tatbikatı ve Acil Durum Plan Uygulama Eğitimi

19 Aralık 2023 614
NEVÜ Hacıbektaş TBMYO’da Uygulamalı Yangın Tatbikatı ve Acil Durum Plan Uygulama Eğitimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO)’da, akademik ve idari personel ile öğrencilere yönelik  “Yangın tatbikatı ve acil durum plan uygulama eğitimi” düzenlendi.

“İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamında NEVÜ Hacıbektaş TBMYO Öğr. Gör. Orçun Bağra'nın koordinatörlüğünde ve Hacıbektaş Belediyesi iş birliğinde düzenlenen uygulamalı eğitime; Yüksekokul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Ensar Koşatepe ve Öğr. Gör. Gürsoy Şeref, yüksekokul sekreteri, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.  Olası bir yangın durumunda yapılması gerekenler ve yangın ekipmanlarının doğru kullanımı hakkında katılımcıları bilgilendiren Hacıbektaş Belediyesi itfaiye ekipleri ayrıca gerçeğini aratmayacak şekilde de uygulamalı tatbikatlarda bulundu. 

Hacıbektaş TBMYO Müdürü Öğr. Gör. Eyüp Gürcan uygulamalı olarak verilen eğitimle birlikte katılımcılara muhtemel bir yangın durumunda meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve beceriyi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Gürcan ayrıca Hacıbektaş Belediyesi’ne ve itfaiye ekibine destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.