NEVÜ Akademik Personeline TÜBİTAK ARDEB 1071 Destek Eğitimi

20 Aralık 2023 467
NEVÜ Akademik Personeline TÜBİTAK ARDEB 1071 Destek Eğitimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de görev yapan akademik personele “1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı” kapsamında “TÜBİTAK ARDEB 1071” destekleri ve türleri, kimlerin başvuru yapabileceği, destek miktarları, başvuru prosedürleri ve başvuru takvimi gibi konuların yer aldığı proje eğitimi verildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ın ARDEB 1071 Destek Programı kapsamında NEVÜ tarafından çevrim içi olarak düzenlenen ve Uluslararası İş Birliği Projeleri Araştırma Destek Grubu Bilimsel Programlar Başuzmanı Dilber Ayhan’ın eğitmen olarak yer aldığı proje eğitimine, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ve akademisyenler katıldı.

Üniversite olarak bilimsel çalışmalara büyük önem verdiklerini ve desteklediklerini söyleyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin “Üniversitemiz akademisyenlerini bilimsel araştırmalar yapmaya teşvik edecek her türlü desteği kendilerine verirken,  bunun için de gerekli alt yapıyı sağlamaktayız. Akademisyenlerimizin nitelikli bilimsel araştırmalarını gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları fon desteği TÜBİTAK ARDEB tarafından da sağlanmakta. Bunun için de araştırmacılarımızın başarılı projeler yazarak TÜBİTAK’a müracaat etmeleri gerekmekte. Bu noktada akademisyenlerimizin daha başarılı projelerde bulunmaları ve geliştirmeleri için TÜBİTAK ARDEB desteklerine dair kendilerine yönelik eğitim gerçekleştirdik.

Ayrıca Teknoloji Transfer Ofisimiz düzenlediğimiz eğitime katılan ya da katılamayan, proje yazım süreçlerinde desteğe ihtiyaç duyan tüm araştırmacılarımıza yardımcı olmakta ve destek vermekte. Düzenlenen bu önemli eğitime, eğitmen olarak katkı sağlayan Dilber Ayhan’a ve programa katılan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.