Rektör Aktekin Öğrenci Kulüp ve Toplulukların Akademik Danışmanlarıyla Bir Araya Geldi

21 Aralık 2023 944
Rektör Aktekin Öğrenci Kulüp ve Toplulukların Akademik Danışmanlarıyla Bir Araya Geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve toplulukların akademik danışmanlarıyla bir araya geldi.

NEVÜ merkez yerleşke Sezai Karakoç Öğrenci Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Öğrenci Kulüpleri ve Toplulukları Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Abdurrahman Şeker, Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Yavuz Serin, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve toplulukların akademik danışmanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alabilmelerinin yanı sıra kendilerinin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunacak faaliyetlere de büyük önem vererek desteklediklerini söyledi.

Aktekin, “Üniversitemiz yeni – eğitim öğretim yılında da ülkemiz üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında bir kez daha yerini aldı. Bu üniversite olarak bizler kadar şehrimiz için de gurur verici. Bildiğiniz üzere üniversiteler sadece öğrencilerine eğitim veren ve belli alanlarda bireyler yetiştiren birer eğitim kurumları olmalarının yanın da farklı şehirlerden ve kültürden gelen öğrencilerin bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarına, kendilerini sosyo-kültürel olarak geliştirmelerine fırsat ve imkan sağlayan kurumlardır.

Biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bu anlamda ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarından üniversitemizi tercih eden her bir öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim vermenin ve tüm insanlığa yararlı birer bireyler olarak yetişmeleri için büyük gayret gösteriyoruz.  Bu çalışma ve gayretlerimiz içerisinde üniversitemiz bünyesinde bulunan ve siz değerli akademisyenlerimizin akademik danışmanlıklarını yürütmekte olduğu öğrenci kulüp ve topluluklarımıza da önemli görevler düşmekte. Sizlerin de sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve diğer alanlardaki faaliyetlerinize daha fazla önem vermenizi bekliyoruz. Çünkü sizlerin kulüp ve topluluk olarak yapacağınız faaliyetler eğitim-öğretim faaliyetlerimiz kadar önemli. Şu anda üniversitemiz bünyesinde 61 Öğrenci Kulübümüz ve 12 Öğrenci Topluluğumuz bulunmakta ve bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif ve diğer bir alanda başarılı ve güzel faaliyetler yürütmekte. Biz de yönetim olarak eğitim – öğretim yılımız boyunca yapmayı planladığınız her türlü faaliyetlerinize üniversitemizin imkânları ölçüsünde destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör Aktekin’in daha sonra akademik danışmanların istek ve taleplerini de aldığı toplantı, yapılması planlanan faaliyetlerin görüşülmesi ile sona erdi.