Gülşehir SBMYO'da Uygulamalı Yangın ve Tahliye Tatbikatı

22 Aralık 2023 377
Gülşehir SBMYO'da Uygulamalı Yangın ve Tahliye Tatbikatı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO)’da “İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamında uygulamalı yangın, tahliye tatbikatı ve eğitimi yapıldı.

NEVÜ Gülşehir SBMYO ve Gülşehir Belediyesi iş birliği ile yapılan uygulamalı eğitime; Gülşehir SBMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Mehmet Uçar, Yüksekokul Sekreteri Sayım Çay, Mülkiyet Koruma ve Özel Güvenlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Aras, Öğr. Gör. Fatma Acar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yangın öncesi alınacak önlemler, yangın söndürme teknikleri, yangın ve diğer afetlerden etkilenen kişiler ile binalarda mahsur kalan kişilerin nasıl kurtulacağı gibi konular hakkında bilgilerin verildiği eğitim sonunda katılımcılara, olası bir yangın durumunda yapılması gerekenler ve yangın ekipmanlarının doğru kullanımı Gülşehir Belediyesi itfaiyesi ekibi tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Gülşehir SBMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Mehmet Uçar, katkılarından dolayı Gülşehir Belediyesi ve itfaiye ekibine teşekkür etti.