"Cumhuriyetin 100. Yılı"nda NEVÜ'de "2. Geleneksel Satranç Turnuvası" Düzenlendi

25 Aralık 2023 667
"Cumhuriyetin 100. Yılı"nda NEVÜ'de "2. Geleneksel Satranç Turnuvası" Düzenlendi

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı" etkinlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliği ve ev sahipliğinde "2. Geleneksel Satranç Turnuvası" düzenlendi.

NEVÜ Satranç Kulübü, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği tarafından 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2. Geleneksel Satranç Turnuvası"na Nevşehir, Adana, Ankara, Hatay, İzmir, Kayseri, Mersin, Niğde ve Sinop illerinden lisanslı 89 sporcu katıldı.

Turnuva 8 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ile Açık olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi. Turnuva sonunda, her kategoride ilk üç dereceyi elde eden sporcular ile en iyi derece elde eden kadın sporculara düzenlenen tören ile ödülleri NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, NEVÜ Satranç Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Recep Kara ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  Şube Müdürü Mehmet Ünal Kitapçı tarafından verildi.

Turnuva sonucunda en iyi kadın sporcular Asel Akdemir, Kübra Nur Orhan ve Melike Acar olurken kategorilere göre madalya alan sporcular ise şu şekilde;

MADALYA

8 YAŞ VE ALTI

12 YAŞ VE ALTI

AÇIK KATEGORİ

Altın

Muhammed Huzur

Kübra Nur Orhan

Esat Öker

Gümüş

Ilgaz Metin Şahin

Hüseyin Ulaş Kağan Şahin

Ramazan Harlar

Bronz

Ali Kuzey Koçak

Muhammet Aşık

Yusuf Dilaver