Rektör Aktekin 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne Katıldı

27 Aralık 2023 616
Rektör Aktekin 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne Katıldı.

Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim kültürünün toplumda yaygınlaştırılması amacıyla 2007’den bu yana 47 bin projeye toplam 4 milyar lira destek sağladıklarını belirterek, “Farklı alanlarda attığımız bu kritik adımlarla hamdolsun Türkiye’yi bilimsel araştırmalarda 21 yıl öncesine göre çok farklı bir noktaya taşıdık” dedi.

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri

TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser)  Ödülü’nden oluşan “TÜBA Ödülleri”, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda bilim insanı ve uzmanın katıldığı ödül töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edildi. TÜBA'nın bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında ihdas ettiği ve dünyadaki bütün bilim insanlarına açık olan 2023 yılı “TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri”ne Sağlık ve Yaşam Bilimleri ile Fen ve Mühendislik Bilimleri olmak üzere 2 kategoride toplam 3 bilim insanı layık görüldü.

Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde 2023 TÜBA Akademi Ödülü Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Süsal’a ve aynı kategoride Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı’na; Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde 2023 TÜBA Akademi Ödülü Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Yapay Zekâ Merkezi Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

100. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülleri

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ise TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeyle 27 bilim insanına; 7 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül, 1 Hizmet Ödülü ve 18 Teşvik Ödülü verildi.