NEVÜ’de “Fen Bilimlerinin Olay Yeri İnceleme Üzerindeki Önemi” Konulu Konferans Düzenlendi

28 Aralık 2023 456
NEVÜ’de “Fen Bilimlerinin Olay Yeri İnceleme Üzerindeki Önemi” Konulu Konferans Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü ile Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü iş birliğinde “Fen Bilimlerinin Olay Yeri İnceleme Üzerindeki Önemi” konulu konferans düzenlendi.  

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ensar Çetin, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeliha Leblebici, bölüm hocaları, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeliha Leblebici kulübün tarihçesi, yönetim kadrosu, üye bilgileri ve bugüne kadar aktif olarak gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Özellikle alanlarıyla ilgili il ve il dışında bulunan önemli merkez ve laboratuvarlara düzenledikleri bilimsel ve teknik gezilere değinen Leblebici, böylelikle kulüp üyelerinin bilgi ve deneyimlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Konferansa davetli konuşmacı olarak katılan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Komiseri Mustafa Kemal Subaşı olay yeri inceleme aşamalarında hangi çalışmaları yaptıklarını, bir olayın açıklanıp raporlanmasında hangi kriterleri değerlendirdiklerini, nelere dikkat ettiklerini ve olayları nasıl sonuçlandırdıklarını örneklerle anlattı. Subaşı ‘Her temas bir iz bırakır’ ilkesinden yola çıkarak hiçbir olayın delilsiz kalmayacağını vurguladı.

Konferans Mustafa Kemal Subaşı’nın konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını cevaplamaları ve kendilerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık’ın teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.