NEVÜ’de “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programları” Hakkında Eğitim Düzenlendi

28 Aralık 2023 622
NEVÜ’de “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programları” Hakkında Eğitim Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de görev yapan akademisyenlere yönelik Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ın 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, 1007 Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Destekleme Programı ve diğer ulusal programlar hakkında eğitim düzenlendi.

TÜBİTAK’ın “ARDEB 1001 Destek Programı” kapsamında NEVÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Kapadokya Teknopark iş birliği ile çevrim içi olarak düzenlenen ve TUBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı Erkan Tiryaki’nin eğitmen olarak yer aldığı proje eğitimine, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ve üniversitede görev yapan akademisyenler katıldı.

Eğitimde TUBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı Erkan Tiryaki,  programların destek miktarı, kimlerin başvuru yapabileceği, başvuru prosedürleri ve başvuru takvimi gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Üniversite olarak bilimsel ve teknolojik çalışmalara yönelik proje ve çalışmaları her yönden  desteklediklerini söyleyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin “Üniversiteler nitelikli eğitim – öğretim faaliyetleri yürütmelerinin yanı sıra bilimsel çalışmalar yürüten kurumlardır. Biz de üniversitemiz akademisyenlerini bilimsel araştırmalar yapmaya teşvik edecek her türlü desteği kendilerine verirken, bunun için de gerekli alt yapıyı sağlamaktayız” dedi.

Aktekin devamında ‘Akademisyenlerimizin nitelikli bilimsel ve teknolojik araştırmalarını gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları fon desteği TÜBİTAK ARDEB tarafından da sağlanmakta. Bu kapsamda akademisyenlerimizin daha başarılı projelerde bulunmaları ve geliştirmeleri için TÜBİTAK ARDEB desteklerine dair kendilerine yönelik eğitim gerçekleştirdik. Bu önemli eğitimin gerçekleştirilmesinde eğitmenlik düzeyinde katkı sağlayan TÜBİTAK’a ve programa katılan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.