NEVÜ’lü Öğrenciler Sektör Temsilcileriyle 3. Kez Buluştu

27 Nisan 2026 83

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu tarafından, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO), Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD)’in katkılarıyla “Sektör-Öğrenci Buluşmaları” etkinliğinin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren Aleria Cappadocia Hotel, Cappapasha Travel, Dinler Group, Dorak Holding, Cappadocia Marriott Hotel, Grand Cave Suites, Imperial Cave Suites, Kapadokya Aşçılar Derneği, Kalsedon Cave Suites, Kelebek Group, Kapadokya İnsan Kaynakları (KİK) Dijital Platformu, La Reina Restaurant & Lounge Ortahisar, Pienti Group, Ramada Hotel, Sovi Sunpoint Cave House, TÜRSAB, Zara Cave Hotel, Cappadocia Integrity Travel ve Zemi Hotel’in yöneticileri öğrencilerle bir araya geldi.

Sektör temsilcileri ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, öğrenciler yaz stajlarını gerçekleştirebilecekleri işletmeleri tanıma, kariyer planlamalarına yön verme ve iş olanakları hakkında doğrudan bilgi alma fırsatı buldu. Ayrıca gerçekleştirilen birebir görüşmeler sayesinde öğrenciler, sektörün beklentileri ve çalışma dinamikleri hakkında kapsamlı bilgi edinme imkânı yakaladı.

Nitelikli Eğitim İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar Amaçlar için Ortaklıklar