Üniversitemizde “Erasmus Plus Programının 30. Yılı: Sosyal Girişimcilik ve Başarı Hikâyeleri” Konulu Konferans Düzenlendi

27 Nisan 2017 3349
Üniversitemizde “Erasmus Plus Programının 30. Yılı: Sosyal Girişimcilik ve Başarı Hikâyeleri” Konulu Konferans Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, ‘Erasmus Plus Programının 30. Yılı’ etkinlikleri kapsamında “Erasmus Plus Programının 30. Yılı: Sosyal Girişimcilik ve Başarı Hikâyeleri” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçeleştirilen konferansın açılış konuşmasını Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Vahit ERKUTLU yaptı. ERKUTLU konuşmasında, 1987 yılında sadece yükseköğretim alanında 3000 öğrencinin hareketliliği ile başlayan Erasmus Programının, zaman içerisinde eğitimin diğer alanlarını ve gençliği de kapsayarak sürekli geliştiğini belirtti. ERKUTLU, “Üniversitemiz 2011 yılından bu yana Erasmus Plus Öğrenci ve Personel Hareketliliği alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Erasmus Plus Programında henüz yaklaşık 6 yıllık bir geçmişe sahip olmamıza rağmen 60’dan fazla Avrupa üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşmamız mevcuttur. Çalışmalarımız hız kesmeden sürmektedir ve umuyorum, siz değerli öğrencilerimiz, Erasmus Plus Programına katılma ve anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde eğitim alma ayrıcalığına sahip olabilirsiniz” dedi. 

Birge Turizm A.Ş. CEO’su İshak Serkan BAŞAR’ın ‘Sosyal girişimcilik ve AB Projeleri’ konulu konuşmasıyla devam eden konferans, Turizm Fakültesi mezunlarımızdan Cemal Nedim ERGİN ve Ender Bahadır BARAN’ın başarı hikâyelerini ve Erasmus Plus Programı deneyimlerini paylaşmalarıyla son buldu.