Üniversitemizde 2016-2017 Mezuniyet Heyecanı

16 May 2017 4516
Üniversitemizde 2016-2017 Mezuniyet Heyecanı

3506 öğrencinin mezun olduğu ve 16-17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde 3 gün sürecek olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2016-2017 Mezuniyet Töreninin açılışı, geniş ve coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine; Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma KARİPCİN, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Göreme Belediye Başkanı Nuri CİNGİL, İl protokol üyeleri, Üniversitemiz Fakülte Dekanları ile Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören,  Üniversitemiz Turizm Fakültesi okul birincisi Esra ÇELİK ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu okul birincisi İrem Gül TİREN tarafından yapılan konuşmalar ile başladı.

Konuşmalarında, öğrenimlerine olan katkılarından dolayı ailelerine ve hocalarına teşekkür eden okul birincileri öğrencilerimiz, özgün bir üniversite olarak Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden aldıkları eğitim-öğretimin kendilerinin gelişimlerine olan üstün katkılarını vurgulayarak Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’ya teşekkür ettiler.

2016-2017 Mezuniyet Töreni açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI  “Böyle bir mutlu günde huzurlarınızda olmaktan son derece memnun olduğumun ve heyecan duyduğumun altını çizmek isterim. Üniversite hayatı insanın geleceğini şekillendiren ve dünyaya bakışının temel referanslarını oluşturan belki de en önemli süreçtir” dedi.  Konuşmasının devamında, üniversitedeki öğrenimin hayatın tamamını şekillendiren bir çerçeve olduğunu vurgulayan Rektör BAĞLI;  “Sizlerin bir meslektaşı olarak bir iki öneride bulunmak istiyorum; “Mevlana’nın ‘Devlet ebed müddet’ ilkesinden asla vazgeçmeyin. Zira devleti olmayanın dini tehlikededir. Bugün dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sorun şu farklılıkların bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşatılması nasıl olur. Bunun formülünü biz yeniden üretmek zorundayız. Biz insanlığın kayıp hafızasını temsil eden bir merkezde bulunuyoruz. Adaletten asla sapmamamız gerektiğini tarihimiz bize söylüyor. Ben hepinize Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi mezunları olarak barış adalet ve anlayış duygularını emanet etmek istiyorum. Ve bu adaleti tesis edeceğinize de canı gönülden inanıyorum. Bu anlamda eğitim öğretim sürecinde tüm meslektaşlarıma emekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER ise; “sevgili öğrenciler ve aileleri, şuan aranızda olmaktan son derece mutluyum. Heyecanınızı anlıyorum, yıllarca verdiğiniz emeklerin bugün karşılığını alıyorsunuz. Uğruna nice canların feda edilerek çizilen misak-ı milli sınırlarımız, bayrağımız, ve inanç özgürlüğüne saygı vazgeçilmezimizdir. Bu nedenle alt kültürümüzü, alt kimliğimizi, varlık sebebimizi unutmamamız gerekiyor. Kendinize inanırsanız her şeyi tek başınıza başarabilirsiniz. Ben milletimizin yakın tarihte başardıklarına bakarak kıymetinizi bilmenizi istiyorum. Sizler çok kıymetlisiniz. Bugün aldığınız bu diplomanın ülkemiz ve tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz genelinde dereceye giren lisans ve ön lisans programı öğrencilerimize plaket takdimi yapıldı. Üniversitemiz Lisans Programları birincisi Turizm Fakültesi öğrencisi Esra ÇELİK ve üniversitemiz önlisans programları birincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi İrem Gül TİREN’e plaket ve mezuniyet belgesini Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER verdi.

Üniversitemiz Lisans Programları ikincisi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Şebina ALTIN ve Önlisans Programları ikincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Behiye SUNGURTEKİN’e plaket ve mezuniyet belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI verdi.

Üniversitemiz Lisans Programları üçüncüsü Eğitim Fakültesi öğrencisi Fatma ÇELİK ve Önlisans Programları üçüncüsü Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yüksel SAK’a plaket ve mezuniyet belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma KARİPCİN verdi.

Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları öğrencilerinden başarı öğrencilere ise Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Göreme Belediye Başkanı Nuri CİNGİL, Fakülte Dekanları, Yüksekokulları ile ve Meslek Yüksekokulları Müdürleri tarafından plaket ve mezuniyet belgeleri verildi. Ayrıca Üniversitemiz 2016-2017 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler adına Üniversitemiz birincileri Esra ÇELİK ve İrem Gül TİREN mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.

 Tören, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Hacıbektaş Veli Meslek Yüksekokulu, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu, Gülşehir Meslek Yüksekokulu ve Avanos Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımcılar ile birlikte mezuniyet heyecan ve mutluluklarını keplerini havaya atarak taçlandırmaları ile son buldu.