Başbakan Binali Yıldırım Nevşehir’de

08 Ocak 2018 3169
Başbakan Binali Yıldırım Nevşehir’de

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Nevşehir’e geldi.

Partisinin kongresine katılmak üzere hava yoluyla Nevşehir’e gelen Başbakan Yıldırım’ı; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve protokol üyeleri karşıladı.

Kongre öncesi Nevşehir Valiliğini ziyaret eden ve Nevşehir’le ilgili Vali İlhami Aktaş’tan brifing alan Başbakan Yıldırım daha sonra partisinin olağan il kongresi katılmak üzere Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor salonuna geçti. Burada katılımcılara hitap eden Başbakan Yıldırım, Nevşehir’e yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında konuşmalarda bulundu.

Yıldırım konuşmasında, Nevşehir’in yıllardır hayalini kurduğu Üniversitesine kavuşturulmasıyla birlikte bu özleminin giderildiğini belirterek “Üniversitemizi 2007 yılında açtık ve bugün 20 binin üzerinde öğrencisiyle eğitim-öğretim vermekte. Nevşehir merkez ve ilçelerde dahi okulları bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini sizlere armağan ettik. İnşallah Nevşehir’e daha büyük hizmet ve müjdelerimiz devam edecek” dedi.

Daha sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşması’na katılarak burada iş adamlarına ve sivil toplum teşkilatlarına hitap eden Başbakan Yıldırım, Nevşehir’den ayrıldı.