Rektörümüz Bağlı’dan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ Ziyaretleri

10 Ocak 2018 3244
Rektörümüz Bağlı’dan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ Ziyaretleri

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ile Kapadokya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Abdulkadir Binici ve Basın ve Hakla İlişkiler Koordinatörü Yasin Temel ile birlikte Nevşehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.  Cemiyet Başkanı Bayram Ekici ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Rektörümüz Bağlı,  ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışıyla hareket eden basın mensuplarının bu önemli gününü kutladı.

Ziyarette konuşan Rektör Bağlı, “Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar basın mensubu arkadaşlarımızın ortaya koydukları ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışını şahsım olarak takdirle karşılıyorum. Bizler bir üniversite ve bir bilim insanı olarak birçok çalışmayı ve projeyi ortaya koyabiliriz.  Ancak bunun kamuoyuna aktırılmasında ve tanıtılmasında tabi ki siz değerli basın mensuplarına ihtiyacımız var. Bu bağlamda üniversitemizin gerçekleştirdiği her türlü olayı bugüne kadar kamuoyuna aktararak bizlere yardımcı olmanızdan dolayı da sizlere ve tüm basın mensubu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

Ayrıca şehrin bizlerden büyük beklentiler içerisinde olduğunun farkındayız ve bu beklentileri karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitemizi ve şehrimizi hak ettiği yerlere getirmek için siz değerli basın mensuplarının da bizlere vereceği desteklerle büyük işler yapacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle bir kez daha siz değerli basın mensuplarının bu önemli gününü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Üniversitemizin ortaya koyduğu başarılı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemiyet Başkanı Ekici, “Eğitim-öğretimin yanında ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla şehre büyük ivme kazandıran üniversitemizin çalışmalarını basın mensupları olarak memnuniyet içerisinde takip ediyoruz. Basın mensupları olarak her alanda hızla büyüyüp gelişen üniversitemizin tanıtılmasında ve başarılarının kamuoyuna aktarılmasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Rektörümüz ziyaretlerinin sonunda günün anısına Cemiyet Başkanı Ekici’ye plaket takdiminde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, daha sonra Kapadokya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Osman Koca tarafından karşılanan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Rektörümüz Bağlı, zor şartlarda meşakkatli görev üstlenen basın mensuplarına minnettar olduklarını söyledi.

Bağlı “Nevşehir halkının olduğu gibi gazetecilerimizin de üniversitemizin gelişmesi için yüreklerini ortaya koyduklarını biliyoruz. Üniversitenin gelişmesi şehrin de ivme kazanmasına yardımcı olacaktır. Tüm bunlarla beraber şehirdeki basın sektörü de şehrin nabzını daha iyi tutabilmek ve katma değer sağlayabilmek için üstün gayret gösterecektir. Bu anlamda bizler kadar basın mensuplarımıza büyük görevler düşmektedir. Bunu hep birlikte taşın altına elimizi koyarak başaracağız. Özellikle üniversitemizin hedeflerin gerçekleştirilmesinde basını da önemli bir destekçimiz olarak görüyoruz” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerinden dolayı Rektörümüz Bağlı’ya teşekkür eden Başkan Koca “Basın olarak bizler de üniversitemizin gelişmesi ve hedeflerini gerçekleştirmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Üniversite demek bu şehrin büyümesi ve gelişmesi demek. Bunu da basının daha iyi noktalara gelebilmesi açısından önemli bir faktör olarak görüyoruz. Özellikle üniversitemiz bünyesinde İletişim Fakültesinin açılmasının da basın sektörüne yenilik ve hız kazandıracağına inanıyorum. İnşallah bu yönde üniversitemiz gereken girişimleri yapar ve bizlerde bu konuda kendilerine yardımcı oluruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Koca ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşen Rektörümüz Bağlı, ziyaret sonunda günün anısına Başkan Koca’ya plaket takdim etti.