Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladık

06 Şubat 2018 3318
Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladık

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK / YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya son yolculuğuna uğurlandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan ve askeri uçakla Hatay'dan Nevşehir’e getirilen Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya’nın naaşı, baba evinde yakınlarından ve vatandaşlardan helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Gülşehir İlçesi Kurşunlu Camisi'ne getirildi.

İkindi vakti düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Ertan Özensel, Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Genel Sekreter Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı Mehmet Şükrü Velioğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Nihat Çavuşoğlu, protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, üniversitemiz personeli ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya’nın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Gülşehir Asri Mezarlığında dua ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulundan 2011 yılında mezun ettiğimiz şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya’ya bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.