“Bizim En Büyük Sevgimiz, Vatan Sevgisidir”

14 Şubat 2018 3527
“Bizim En Büyük Sevgimiz, Vatan Sevgisidir”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri,  Zeytin Dalı Harekatına destek, şehitlerimiz ve gazilerimize vefa olarak ‘Bizim En Büyük Sevgimiz, Vatan Sevgisidir’ adı altında Türk Bayrağı dağıttı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri bugün ’14 Şubat Sevgililer Günü’ dolayısıyla anlamlı bir etkinlik yaptı. Öğrencilerimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik Afrin’de gerçekleştirdikleri ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek, bu uğurda şehit ve gazi olanlara vefa için bir araya gelerek Nevşehir’de esnafa ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttı.

Öğrencilerimiz,  Nevşehir merkez Borsa Kavşağından başlayarak Nevşehir Valiliğine kadar cadde üzerinde faaliyet gösteren esnaflara ve vatandaşlara yanlarında getirdikleri Türk Bayraklarını üç defa öpüp alınlara koyarak işyerlerine ve evlerine asmaları için takdim ettiler.

Kendileri için en büyük sevginin ‘Vatan’ sevgisi olduğunu söyleyen Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat 3. Sınıf öğrencisi Merve Yeter Uslu, “’14 Şubat Sevgililer Günü’nün anlamına binaen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri olarak bizlerde, Afrin’de görev yapan askerlerimize destek olmak amacıyla bir araya geldik.  Çünkü bizler için en büyük sevgi vatan sevgisidir. Bu vatan sevgimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına Rektörümüzün ve Fakültemiz Dekanlığının destekleriyle esnaflara ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttık” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat 3. Sınıf öğrencisi Yusuf Tosun ise, “Türk Silahlı Kuvvetimizin ülkemizin güvenliği için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz için bir araya geldik. Çünkü onlar bizler için sevdiklerinden ve sevenlerinden vazgeçerek şehit ve gazi oldular. Bize düşen onların geçmişten emanet alarak bizlere emanet ettiği bu vatan toprağına her daim sahip çıkmak. Bizler için bu anlamlı günde en büyük sevgi ‘Vatan’ sevgisidir” diye konuştu.