Kriminal Laboratuvarı Akreditasyon Süreci Başlatıldı

20 Nisan 2018 3588
Kriminal Laboratuvarı Akreditasyon Süreci Başlatıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde  (BTUAM) ‘Kriminal Laboratuvarı’ kurulması planı Rektörlükçe onaylandı.

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Metin Duyar tarafından koordine edilen ‘Kriminal Laboratuvarı’ kurulum çalışması, BTUAM Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, BTUAM Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Naşit İğci ve Dr. Öğr. Üyesi Cevahir Altınkaynak tarafından ayrıntılı olarak planlanarak rapor haline getirildi.

Hazırlanan rapor Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin’e sunularak rektörlük onayı alındı.

Onayla birlikte teknik olarak TS EN/ISO 17025 akreditasyon hazırlık süreci de başlatılmış oldu. Hazırlık sürecinde görev alacak personeller bu kapsamda gerekli eğitimleri ve sertifikalara da sahip olacaklar. Akreditasyon çalışmaları 5 ay içerisinde tamamlanarak, adli analizler yapılmaya başlanacak. Konu hakkında paydaş olan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ile de ortak çalışmalar sürecine girilmiş oldu.