15 Temmuz Şehitleri İçin Pedal Çeviren Öğretmenlerden Rektör Bağlı’ya Ziyaret

23 Temmuz 2018 3477
15 Temmuz Şehitleri İçin Pedal Çeviren Öğretmenlerden Rektör Bağlı’ya Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  15 Temmuz şehitlerini  anmak için bisikletleriyle yola çıkan öğretmenleri makamında kabul etti. 

Konya merkez Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında  “15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Ahde Vefa Bisiklet Turu” Konya’dan bisikletleriyle yola çıkan öğretmenler Alper Can, Hakan Arıkan, Selim Ecevit Şen ve üniversite öğrencisi Bilal Sönmez Nevşehir’e ulaştı. 

Rektör Bağlı: Kahramanlıkları ve Hainlikleri Asla Unutmayacağız, Unutturmayacağız.

“15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Ahde Vefa Bisiklet Turu”na çıkan öğretmenleri Rektörlük binası önünde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel ile birlikte karşılayan Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kendilerini makamında ağırladı.

Rektör Bağlı, 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ terör örgütü tarafından milli iradeye karşı gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini ve o gece yaşanan kahramanlıkların tarih boyunca unutturulmayacağını söyledi. Bağlı, “Hain FETÖ terör örgütünün milli iradeye karşı yapmaya çalıştığı darbe girişimi karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözüyle  sokaklara dökülerek milli iradeye ve demokrasiye canı pahasına sahip çıkan, seçilmiş hükümetini ve devletini teslim etmeyen halkımız kahramanlık destanı yazdı. Bu kahramanlıkları ve hainlikleri asla unutmayacağız,  unutturmayacağız.

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle bir kez daha anarken,  gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Öğretmenler ile bir süre görüşen ve kendilerine bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Rektör Bağlı, ziyaret sonunda kendilerine günün anısına plaket takdiminde bulundu.

Bisikletleriyle sosyal sorumluluk etkinlikleri yapan öğretmenler, ulaştıkları şehirlerde şehir yöneticilerini, şehit ve gazi yakınları ile birlikte şehitlikleri de ziyaret ediyor.