Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ‘Kapadokya Turizm Destinasyon Yönetimi Projesi’ Çalıştayına Katıldı

14 Ağustos 2018 3194
Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ‘Kapadokya Turizm Destinasyon Yönetimi Projesi’ Çalıştayına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ‘Kapadokya Turizm Destinasyon Yönetimi Projesi’ çalıştayına katıldı. Çalıştayda Kapadokya bölgesine gelen turist sayısını ve hizmet sektörünün kazancını artırmak için Nevşehir Valiliği öncülüğünde yürütülen ’Kapadokya Destinasyon Projesi’  turizm kampanyasına start verildi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen ’Kapadokya Destinasyon Projesi’ toplantısına, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, NTB Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Başkan Vekili Cengiz Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Kaymakamlar, İl Müdürleri, Belediye Başkanları, turizm dernek ve kuruluşlarının önemli temsilcileri ile Kapadokya turizm sektöründen firmaların yöneticileri katıldı.

Çalıştayda katılımcılar, "Kapadokya'da Turizm Destinasyonu Seferberliği" konusunda görüş alışverişinde bulundu. TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kapadokya bölgesine daha fazla turist çekmek için Kapadokya Destinasyon Projesi’ni başlattıklarını ifade etti. Vali Aktaş; “Bu kapsamda, milletvekillerimizin de katılımlarında, İl turizm müdürlüğü, ilçe belediyelerini, üniversitelerimizin ilgili öğretim üyelerini, turizm derneklerini,  yani TURSAB, TUROB,  SKAL gibi kuruluşları, otelcileri bir araya getirdik. Kısacası Nevşehir Kapadokya Bölgesinin turizm alanında çalışan aktörlerini topladık. Bir dizi arama toplantısı yaptık. Beklentileri ve önerileri dinledik. Bu toplantıların sonucunda, bir tanıtım ve turizm kampanyası hazırlamaya karar verdik. İnşallah Kapadokya’mızın korunması ve tanıtılması adına faydalı bir toplantı olacak" dedi.

 Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise üniversite olarak turizm sektörüne her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade ederek, turizm fakültesi ve turizm araştırma enstitüsü ile sektörün yanında olduklarını söyledi.