Gülşehir MYO Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav Hakkı

15 Ekim 2018 2615
Gülşehir MYO Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav Hakkı

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ SONUNDA VERİLEN EK SINAV HAKKI

 

6569 Sayılı Kanun ile 2547 sayılı kanunda yapılan değişiklikle öğrenciler, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Azami süre sonunda başarısız olan öğrencilere 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü maddenin (c) bendi kapsamında verilecek ek süre sınavlarıyla ilgili olarak; “Azami süreler sonunda mezun olabilmek için gereken derslerden hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği ders sayısı toplam en fazla 5 olan son sınıf öğrencilerine, devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir” hükmü gereğince öğrencilere 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir.

Bu ek sınavlara katılma hakkı bulanan öğrenciler, sınavlarına girebilecekleri ders(ler)in isimlerine aşağıdaki program adı linklerine tıklayarak ulaşabilirler.

Bu sınavlara katılmak isteyen öğrenciler aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilecekleri başvuru dilekçesini ıslak imzalı olmak şartıyla son başvuru tarihinden önce okulumuzun öğrenci işleri birimine elden teslim ederek veya posta/kargo yoluyla göndererek başvurularını yapabilirler.

Aşağıdaki sınav tarihlerinden ilk sınav döneminde (30 Ekim – 02 Kasım 2018) başarılı olunan dersler için ikinci sınav döneminde (05 Kasım – 09 Kasım 2018) aynı derslerden tekrar sınava girilmeyecektir. Ancak ilk sınav döneminde başarısız olunan dersler için ikinci sınav hakkı 05 Kasım – 09 Kasım 2018 tarihleri arasında kullanılacaktır.

Bu sınavlara girmeyen ya da bu sınavlar sonucunda “başarısız olduğu, hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği toplam ders sayısını en fazla 5’e indiremeyen öğrencilerin ilgili kanun hükümleri gereğince üniversite ile ilişikleri kesilecektir.

 

2547 Sayılı Kanuna buradan ulaşabilirsiniz.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav Hakkı ve Süreler ile İlgili Usul ve Esaslar’a buradan ulaşabilirsiniz.

 

Son Başvuru Tarihi: 23 Ekim 2018

 

Ek Sınav Tarihleri: 1.Ek Sınav Dönemi: 30 Ekim – 02 Kasım 2018

                                 2.Ek Sınav Dönemi: 05 Kasım – 09 Kasım 2018

 

Detaylı Sınav Tarihleri 26 Ekim 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı

Dış Ticaret Programı

İnsan Kaynakları Yönetimi Programı

Lojistik Programı

Yerel Yönetimler Programı

Azami öğrenim süresi sonu ek sınav başvuru formu