AHİKA Yönetim Kurulu Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı

28 Kasım 2018 2825
AHİKA Yönetim Kurulu Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi” konulu gündem maddesi ile yerel paydaşların bir araya geldiği Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun Kasım ayı toplantısına katıldı.

Nevşehir ili Avanos İlçesi’nde Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde Valileri, Belediye Başkanları, Üniversite Rektörleri, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşan  AHİKA Yönetim Kurulunun yanı sıra KOSGEB İl Müdürleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri, OSB temsilcileri, iş dünyasından kanaat önderleri, sanayiciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın, kalkınma ajansların yapısı, kuruluş ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda; “2019-2021 yıllarını kapsayan ‘Yeni Ekonomi Programı’ kapsamında, kısa vadede finansal istikrarın yeniden tesis edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma yönelik ekonomik değişimin gerçekleştirilmesi”, “Bu alanda sanayi ürünlerinde yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturarak milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanının güçlendirilmesi amacıyla yerel ve merkezi düzey arasında bilgi ve görüş alışverişinin sürekliliğinin sağlanması”, “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayinin Geleceği ve Çözüm Önerileri” konuları ele alınarak, gündemdeki diğer konular görüşüldü.

Toplantıda AHİKA Genel Sekreter Vekili Bekir Varol,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen 11 gündem maddesi doğrultusunda paydaşlarla gerçekleştirilen anket çalışmalarından elde edilen sonuçlar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.