NEVÜ’de ‘“Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformuyla Muhasebe ve Finans Alanında Yetkinliğime Güveniyorum” isimli AB Projesi Yaygınlaştırma ve Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

21 Aralık 2018 3114
NEVÜ’de ‘“Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformuyla Muhasebe ve Finans Alanında Yetkinliğime Güveniyorum” isimli AB Projesi Yaygınlaştırma ve Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) koordinatörlüğünde yürütülen 2016 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından mesleki eğitim alanında kabul edilen projeler arasına yer alan stratejik ortaklık projemizin çıktısı olan öğrenme platformunun mesleki eğitim alanında eğitim gören öğrencilere tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla 17 ve 21 Aralık 2018 tarihlerinde iki aşamada yaygınlaştırma toplantıları düzenlendi.

Koordinatörlüğünü NEVÜ Meslek Yüksekokulu akademik personeli Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Saygın’ın ve yazılım koordinatörlüğünü NUZEM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kadir Aba’nın yürüttüğü, 3 yerel, 4 uluslararası proje ortağı ile proje çalışmaları tamamlandı.  ‘“Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformuyla Muhasebe ve Finans Alanında Yetkinliğime Güveniyorum” (I Trust My Competency in Accounting and Finance via Gamified Learning Platform – TRUSTvGLP) isimli AB projesinin, muhasebe ve finans alanında eğitim gören meslek lisesi, ön lisans ve lisans düzeyinde öğrencilere yönelik yaygınlaştırma toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde; akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Saygın, projenin muhasebe ve finans alanında eğitim gören öğrenciler ile bu alanda çalışan diğer tüm paydaşlara katkı sağlayacağını, hazırlanan öğrenme platformu ile özellikle uygulama açısından karmaşık gelen bazı süreçleri eğlendirerek ve yenilikçi eğitim tekniklerinden yararlanarak eğitim ve öğretim sürecini zenginleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.  

Web ara yüzüne ve mobil uygulamalara sahip olan ve GLP adı verilen ‘Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformu’na tüm yararlanıcılar sadece üyelikle erişilebileceğini belirten Saygın,  eğitim modüllerine ilişkin güncellemelerin ayrıca projenin sosyal medya hesaplarından duyurulacağı katılımcılar ile paylaştı.  

NUZEM Müdür Yardımcısı Ögr. Gör. Kadir Aba ise, proje çıktılarına nasıl erişilebileceği ve GLP bünyesinde yer alan oyunlardan, simülasyonlardan ve videolardan nasıl yararlanılabileceği konusunda bilgi paylaşımında bulundu. 

Tanıtım toplantısı, proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Saygın’ın katılımlarından dolayı tüm akademik personel ile öğrencilere proje ortakları adına teşekkürlerini sunmasıyla son buldu.