Rektör Bağlı’dan TÜGVA Nevşehir İl Temsilcisi Alkan’a Ziyaret

27 Aralık 2018 3285
Rektör Bağlı’dan TÜGVA Nevşehir İl Temsilcisi Alkan’a Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Oğuzhan Alkan’ı ziyaret etti. 

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Abdulkadir Binici, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yasin Temel ile birlikte  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Oğuzhan Alkan ve yönetimine iade-i ziyarette bulundu. Rektör Bağlı ve beraberindekileri yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşılayan Alkan,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Alkan, üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Bağlı’ya bilgi verdi.

Rektör Bağlı ise, ziyaretlerinde İl Temsilcisi Oğuzhan Alkan ve yönetimine tekrardan görevlerinin hayırlı olmasını dileyerek,  başarılı çalışmalar temennisinde bulundu.

Bağlı, Geleceğimiz Olan Siz Gençlerimizi Çok Önemsiyoruz

Ziyaretlerinde TÜGVA üyesi öğrenciler ile de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, bütün dünyanın Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ve bunun için gençlere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Bağlı, “Bütün toplumların sahip oldukları kültür ve değerler vardır. Bunları koruyacak sosyolojik bir yapıya ihtiyaç duyulmaktadır. Bizim de sahip olduğumuz kültür ve değerleri de korumada TÜGVA ve benzeri sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere ve siz gençlere  büyük görevler düşmekte. Bugün gerçekten de bütün dünyada büyük bir insanlık krizi ve ilkesizlik yaşanıyor. Özellikle Müslüman ülkelerde başta olmak üzere diğer ülkelerde ahlaktan yoksun savaş ve zulümler yaşanıyor. Toplumun kurucu gücü ahlaktır ve buna toplumların çok ihtiyacı vardır. Ahlak ise, bu tür işlerde ve bu tür ortamlarda, birlik ve beraberlik içerisinde sağlanabilir. Birini doğruluk ve ahlaki yönden ikna etmek istiyorsanız, onunla önce arkadaş ve dostluk kurarak daha kolay ikna edebilirsiniz. Bu rasyonel bir süreç değil, duygusal bir süreçtir” dedi.  

Bağlı devamında “Günümüzün imkanları sınırsız olduğu için, siz öğrencilerin bizlerin öğrencilik dönemlerine göre imkanları daha fazla. Rektör ve üniversite olarak bizler omuzlarımızda bulunan ağır yükün farkındayız ve bu doğrultu da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Siz değerli öğrencilerimize eğitim-öğretiminiz ile birlikte ortaya koyacağınız her türlü çalışmalarınız da ve projelerinizde destek olmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Çünkü geleceğimiz olan siz gençlerimizi çok önemsiyoruz ve hep birlikte büyük işler başaracağımıza eminim” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ziyaret sonunda TÜGVA İl Temsilcisi Oğuzhan Alkan’a plaket verirken, Alkan’a ise Rektör Bağlı’ya ‘Osmanlı Dönemi Puta (Hedef) Oku’ hediye etti.