NEVÜ’de Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik Laboratuvar Uygulamaları Eğitimi

18 Ocak 2019 3336
NEVÜ’de Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik Laboratuvar Uygulamaları Eğitimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de fen bilimleri öğretmenlerine yönelik “Laboratuvar Uygulamaları Eğitimi” gerçekleştirildi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Emel Atlı’nın üstlendiği “Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik Laboratuvar Uygulamaları” isimli güdümlü BAP projesi, 16-17 Ocak 2019 tarihleri arasında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayıyla gerçekleştirildi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Ü. Gökçe Becit İşçitürk, öğretim üyeleri ve fen bilimleri öğretmenlerinin katıldığı program, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesinde güdümlü BAP projesi ile kurulan biyoloji, fizik ve kimya laboratuvarlarında yürütüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı ve NEVÜ arasında Bakanlığa bağlı öğretmenlerin deneysel becerilerini ve bilgi birikimlerini arttırmayı hedefleyen projede, Dr. Öğr. Üyesi Emel Atlı, Doç Dr. Şeyma Deviren, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Polat, Dr. Öğr. Üyesi Şule Şahin, Araştırma görevlisi Kibar Gül, Araştırma görevlisi Oktay Kızkapan ve biyoloji öğretmeni Kurtuluş Atlı görev aldı. Nevşehir genelinde görev yapan 20 fen bilimleri öğretmenlerine yönelik 2 gün süren eğitimde, 10 ders saati boyunca 20 adet farklı laboratuvar etkinliği ve deney gerçekleştirdi.

Proje kapsamında fotoelektrik etki, ışığın kırılması, su dalgaları, hücrenin yapısı, enzimler, DNA izolasyonu, çözelti hazırlanması ve asit baz titrasyonu, kütlenin korunumu, redoks tepkimeleri, tırmanan koni, denge kuşu, sihirli çubuk, dinamo modeli, düz aynayla görüntü, dengede yanan mum, mum ateşi ile başı dönen spiral, sönmeyen mum, karbondioksit ile yangın söndürme, balon raptiyelere karşı adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Emel Atlı, projede katılımcı öğretmenler ile üniversite personeli arasında sıcak ilişkiler kurularak, tecrübe aktarımı, deneylerin ve konu anlatımlarının başarı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen uygulama eğitimi sonunda öğretmenlere, katılım belgeleri takdim edildi.