NEVÜ’den Lise Son Sınıf Öğrencilerine Yönelik ‘Üniversiteye İlk Adım’ Etkinliği

15 Nisan 2019 3454
NEVÜ’den Lise Son Sınıf Öğrencilerine Yönelik ‘Üniversiteye İlk Adım’ Etkinliği

Nevşehir genelinde eğitim-öğretimlerine devam eden lise son sınıf öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından düzenlenen ‘Üniversiteye İlk Adım’ etkinliğinde üniversite hayatına merhaba dediler.

NEVÜ Spor Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir İl, ilçe ve belde okullarının yöneticileri ve öğretmenleri ile son sınıf öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılışı NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan’ın konuşmalarıyla başladı. Turan, “Hayatınız için en önemli dönem noktalarından bir tanesini yaşamak üzeresiniz. Üniversite tercihlerinizi doğru yaparak zaman kaybını önlemek ve sizlere profesyonel destek sunmak için buradayız. Bugün bu etkinliğin amacı da sloganımızda olduğu gibi üniversiteye ilk adımı gerçekleştirmektir. Üniversitemizde Almanya, İtalya, İspanya ve İsveç gibi ülkelerin yer aldığı 20 farklı AB ülkesinde öğrenim görme olanağına sahip olabilirsiniz. Ayrıca Türkiye’de 89 farklı üniversitede Farabi değişim programlarından yararlanabilirsiniz. Tıp Fakültesinden Turizm Fakültesine kadar Türkiye genelinde meslek tercihlerinizle ilgili tüm sorularınızın yanıtını alabileceğiniz bir kariyer merkezimiz bulunmakta. Kapılarımız her zaman tüm öğrencilerimize açık olup, sizleri de bekleriz” diye konuştu. 

Rektör Bağlı; Sizleri Üniversitemiz Ailesinin Bir Ferdi Olmaya ve Bizi Tercih Etmeye Davet Ediyorum

2018-2019 eğitim-öğretim dönemi sonunda sınava girerek üniversite hayatına başlayacak olan lise son sınıf öğrencilerine seslenen Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kendilerini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesinin birer ferdi olmaları için beklediklerini belirterek, NEVÜ’yü tercih etmeye davet etti.

Bağlı, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, özellikle bu coğrafyada bulunan ve eğitimlerini devam ettiren siz değerli geleceğimizin teminatları gençlerimize en iyi şekilde eğitim vermek üzere devletimizin büyük imkânları ile tesis edilmiş ve geleceği hakikaten şekillendirmek üzere büyük çabalar içerisinde bulunan bir üniversite. 

Üniversite eğitimi,  hayatınızı belirleyen siz gençlerin belki de geleceğinizi şekillendirmek üzere çıktığınız serüvende en büyük ve en önemli kavşak noktalarından birisidir. Bugün dünyaya baktığımızda hem batıda hem de doğu da gerek teknoloji, gerek siyasi,  gerekse toplumsal olarak değişim ve dönüşümleri belirleyen ve bunlara ilham veren en önemli yapıların başında üniversitelerin olduğunu ve bunlara üniversitelerin şekil verdiğini söyleyebilirim. Biz de bu konuda sadece teknik anlamda değil, hem sosyolojik, hem tarihi ve kültürel,  hem de coğrafi anlamda bulunduğumuz bu şehre katkıda bulunmak üzere bir yolculuğa çıkmış bulunuyoruz. Bu yolcuğumuzda daha üretken ve etkin olmamız için de siz parlak değerlere ve değerli arkadaşlara ihtiyacımız var. Sizlerin üniversitemizi tercih etmeniz halinde daha konforlu bir eğitim hayatınızın olacağınızı size garanti edebilirim. Bu sene üniversitemizi tercih ederek kayıtlarını yaptıran öğrencilerimize ‘Niçin Nevşehir ve  üniversitemizi tercih ettiniz?’ diye sorduğumuzda bunların %90’ı bize ‘Güvenli ve konforlu bir öğrencilik hayatına sahip olacağımı düşündüğüm için’ diye, ikinci olarak ise yurtlarımızın üniversitemize yakın olması dolayısıyla bizleri tercih ettiklerini gördük.  Başta güvenlik ve konfor olmak üzere üniversitemizin diğer bir çok üniversiteye göre avantajları daha fazla.

Üniversite tercihinde dikkat edilmesi gereken birçok hususlar vardır. Sizlere bu konuda rehber öğretmenleriniz bilgiler veriyorlardır. Ancak tercihlerinizde kendi imkânlarınız doğrultusunda belli branşları seçerken gidebileceğiniz İl’i ve üniversiteyi iyi araştırın. Sizleri önümüzdeki dönemde burada ağırlamaktan, üniversitemiz ailesinin birer ferdi olarak görmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtir,  şimdiden derslerinizde bir kez daha başarılar dilerken, NEVÜ’yü tercih etmenizi isterim” diye konuştu. 

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise, öğrencilerin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih etmelerinin gerektiğine inandığını belirtti.

Başkan Arı, “Burada kendilerine ağabeylik yapan bir belediye başkanları var. Bence bu bile gençlerimizin Üniversite eğitimi konusunda Nevşehir’i tercih etmeleri için yeterli, çünkü eğitim hayatının sağlıklı bir şekilde ve herhangi olumsuzluk ile karşılaşmadan devamını temin etmek için elinden geleni ardına koymayacak ve her türlü desteği verecek bir ağabeyleri var.  İkincisi Türkiye’nin en iyi kampüsü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin kampüsü. Genelde Rektörlerin öğrencilerle diyalog sorunu olur. Ancak kendi evlatlarının gözüne bakar gibi öğrencilerin gözüne bakan bir Rektörünüz var. Prof. Dr. Mazhar Bağlı hocamızın bu üniversitenin rektörü olması burayı tercih etmeniz için başlı başına geçerli bir nedendir.

Gençler eğer,  Boğaziçi, ODTÜ  gibi Türkiye’nin bir numaralı üniversitelerini kazanacaksanız başım gözüm üzerine. Ve o Üniversiteleri kazanan bu şehirden her bir gencin oradaki eğitimlerini sağlıklı bir şekilde devam etmeleri için yurt ve burs bizden. Belediye imkanları ile üniversite gençlerine burs vermek gibi bir durumumuz yok, ancak bakın biz bu konuda ne yapacağız. Benim de derslerime giren bir hocamız var idi, biz hocamızı belediye meclis üyesi yaptık. Bunu iki şey için yaptık. Birincisi vefa örneği olarak bana hocalık yapmış bir kişinin benim belediyemin meclis üyesi olması ve beraberinde bir yanlışa düştüğümüzde beni bir hoca edası ile uyarsın ve yanlıştan muhafaza etsin diye.  İkincisi de, Belediye Meclisinde eğitim komisyonunun başına getirelim, bu şehir evlatlarının gerek Nevşehir içinde veya şehir dışında onlara bir burs imkanı oluşturalım diye. Böylelikle gerek Nevşehir gerekse dışında öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin bursları için hayırsever insanların sağlayacağı nakit para desteğini bu komisyon marifetiyle üniversitede eğitimlerini sürdüren gençlerimize ulaştırmayı planlıyoruz.

Nevşehir’de bölümleri olan ve eğitim açısından daha sıkıntılı olan illeri tercih etmeyin ve Nevşehir’i tercih edin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih edin. Hem aileniz ve hem de siz hasret çekmeyin, ailenizden uzak durmayın. Her türlü destekle ve imkân ile yanınızdayız. Hem sosyal, hem kültürel ve hem de sportif faaliyetlerinin şehir merkezine dönüşecek. Hepiniz de bundan faydalanmış olacaksınız. Bu şehir gençliğini ve benim muhabbet ve sevgi diyaloğum ile sizleri seviyorum. Bu sevgi ile birlikte bu şehri ayağa kaldıracağız” diye seslendi.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Becit İşçitürk’ün NEVÜ hakkında yaptığı bilgilendirme sunumu ile devam eden etkinlik, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sahne Sanatları Bölüm öğrencilerinden oluşan ‘Grup BKM’  ve ‘Dört İşlem Müzik Grubu’nun verdiği konserle sona erdi.