NEVÜ’de “Huzurun İki Anahtarı: Balık ve Doğa” İsimli Fotoğraf Sergisi

07 May 2019 2631
NEVÜ’de “Huzurun İki Anahtarı: Balık ve Doğa” İsimli Fotoğraf Sergisi

Nisan ayı içerisinde yeni kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Balıkçılık Kulübü tarafından kulübün amaçları konusunda farkındalık oluşturmak için “Huzurun İki Anahtarı: Balık ve Doğa” isimli fotoğraf sergisi düzenlendi.

NEVÜ Tafana Sosyal Tesisleri içerisinde düzenlenen sergide balıkçılığın hem güzel yönlerini hem de bilinçsiz yapıldığı takdirde ortaya çıkan olumsuz sonuçlarına vurgu yapan kulüp, bilinçli sürdürülebilir balıkçılık konusunda faaliyet gösteren kişilerden gelen fotoğrafları seçerek ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fotoğraf sergisine, üniversitenin akademik ve idari personelleri ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

NEVÜ Balıkçılık Kulübü, denizlerimizde ve iç sularımızda doğal yaşam alanlarının tanınması ve korunması, buralarda bulunan su ürünleri kaynaklarımızdan faydalanılması, sürdürülebilir balık avcılığının bilinçli bir şekilde yapılması ve gelecek nesillere bırakılması konusunda farkındalık oluşturmak için konferans, seminer, eğitim, yarışma, festival, sergi, proje, vb. etkinlikler yapmayı  hedeflemekte.

Kulüp ile ilgili detaylı bilgilere https://balikcilik.nevsehir.edu.tr internet sitesinden ve kulübün sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.