Nevşehir Gökbörü Geleneksel Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Kulübünden Uluslararası Başarı

21 May 2019 3239
Nevşehir Gökbörü Geleneksel Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Kulübünden Uluslararası Başarı

İstanbul’da düzenlenen ve 7 farklı ülkeden 27 yabancı sporcu ile toplamda 273 sporcunun katıldığı Ruz-ı Hızır Geleneksel Okçuluk Yarışmasında Nevşehir Gökbörü Geleneksel Okçuluk ve Atlı Savaş Sanatları Kulübü önemli başarılar elde etti.

Minik sporcular kategorisinde Göktürk Çiftçi birincilik, Büyük Erkekler kategorisinde ise kulüp başkanı ve sporcusu Fethi Yöndemli  ise üçüncülük derecesini alarak kürsüye çıkmayı başardılar. Takımlar kategorisinde ise Nevşehir Gökbörü Okçuluk Kulübü üçüncülük derecesi elde ederek uluslararası bir müsabakada ilk üçe girmeyi başardı.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi tesislerinde çalışmalarını gerçekleştiren Nevşehir'in tek geleneksel okçuluk kulübü olan Nevşehir Gökbörü Okçuluk Kulübü, bundan sonraki müsabakalarda da başarılar elde edeceğinin sözünü verdi. Yarışma sonunda açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Fethi Yöndemli; “Öncelikle bizlere uygun çalışma ortamının sağlanması için desteklerini esirgemeyen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı'ya ve üniversite yönetimine teşekkürlerimi sunarım.  

Böylesine uluslararası bir organizasyonda Nevşehir'i temsil etmek ve 3 farklı kategoride ilk üçte yer almak gerçekten güzel bir sonuç oldu. Geleneksel Okçuluk gibi önemli bir  ata sporumuzu ülkemizde ve şehrimizde yayılması için elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. Ruz-ı Hızır Okçuluk yarışmasında dereceye giren ve takım bazında dereceye girmemizi sağlayan tüm sporcularımızı tebrik eder bizlere yürüdüğümüz bu güzel yolda eşlik eden herkese teşekkürlerimi sunarım." Diye konuştu.