Kapadokya IMSMATEC 2019 Sona Erdi

24 Haziran 2019 2661
Kapadokya IMSMATEC 2019 Sona Erdi

2. Uluslararası Malzeme Bilimi, Makina ve Otomobil Mühendisliği ve Teknolojileri Konferansı (Kapadokya IMSMATEC 2019) sona erdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, BAYEM Ajans ve Promosyon Ltd. Şti. ve İsabet Medya Reklam ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından 21-23 Haziran tarihlerinde düzenlenen ‘2. Uluslararası Malzeme Bilimi, Makina ve Otomobil Mühendisliği ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSMATEC 2019)’ gerçekleştirildi.

Nevşehir’in Ürgüp İlçesi Perissia Otel’de açılışı gerçekleşen ve üç gün süren konferansın açılışına Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Nevşehir Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, ilçe ve belde belediye başkanları, bilim insanları, mühendisler, sanayi kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması,  üniversitemiz tanıtım filminin gösterimiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı ve  NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Kurt yaptı.

Kurt, “Üç gün boyunca sürecek olan bu konferansımızda yaklaşık 400 özel ve bilimsel çalışmalarıyla katılan bilim insanları ile sanayi temsilcilerini bir araya getirdik. IMSMATEC 2019, farklı disiplinleri hedeflemek üzere geniş kapsamlı konu başlıkları ile bu alanlarda çalışan akademisyenleri,  mühendisleri ve ilgili sektör çalışanlarını bir araya getirerek,  bilgi birikiminin tecrübeyle yoğurulmasını, üniversite-sanayi işbirliğinin tesisini ve bu alanda işbirliğine imkân sağlanmasını amaçlamaktadır. Uzun bir süre sonucunda pek çok değerli insanın emekleriyle yoğrularak gerçekleştirilen IMSMATEC 2019 başarısında gerek maddi, gerekse manevi destekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konferansın açılışında konuşan NEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe ise  “Misafir ve katılımcılara, Kapadokya'daki 2019 Uluslararası Malzeme Bilimi, Makine ve Otomotiv Mühendisliği ve Teknolojisi Konferansı'nun açılış töreninde sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Umarım, bu harika bölgede geçirdiğiniz zamandan hoşnut kalırsınız ve bu konferans sırasında fikirlerinizi ve bilimsel araştırmalarınızı paylaşma ve faydalı sonuçlar elde etme fırsatını bulabilirsiniz. Öncelikle NEVÜ yönetim ve görevlilerine ve bu konferansın organizasyonuna katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Kapadokya IMSMATEC 2019 Konferansı 3 gün boyunca birbirinden değerli sunumlar, tartışmalar ve fikir alışverişleriyle tamamlandı.