NEVÜ Akademisyenlerinin Kurduğu Ar-Ge Firmaları Kapadokya Teknopark’ta

12 Temmuz 2019 2930
NEVÜ Akademisyenlerinin Kurduğu Ar-Ge Firmaları Kapadokya Teknopark’ta

NEVÜ Akademisyenleri, uzmanlık alanlarında Ar-Ge projesi geliştirerek Kapadokya Teknopark’ta firmalarını kurmaya ve Teknoloji geliştirme bölgesi avantajlarından yararlanmaya devam ediyor.

 Kapadokya Teknopark bünyesinde, Çatı Tipi Güneş Enerji Santralları İçin Uzaktan Erişimli Yerli Üretim Evirici Geliştirilmesi Projesi ile Prof. Dr. Ersan KABALCI, Ferro Alaşım Tozlarının Üretimi ve Sınıflandırılması Projesi ile Doç. Dr. Cemal ÇORBAĞA, Dış Kalite Kontrol Programlarının İşletilmesi İçin Web Tabanlı Uygulama Geliştirilmesi Projesi ile Dr.Öğr.Üyesi Şeyhmus AYDOĞDU, Asansör İçin Kat Butonu Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ile Dr.Öğr.Üyesi Ebubekir KAYA, Elektronik Kart Geliştirme, Tasarım, Yazılım ve Üretim Projesi ile Dr.Öğr.Üyesi Tekiner KAYA, Otellerin Oda Satışlarını Tek Bir Yerden Ve Anında Yönetmelerine Olanak Tanıyacak Kanal Yönetim Sistemi Projesi ile Öğr. Gör. Kadir ABA TGB’de aktif ar-ge faaliyeti sürdürmektedir.

 Kapadokya Teknopark ’ta yer almak için akademisyenlerin Ar-Ge projelerini Teknopark’a sunmaları ve süreçle ilgili Teknopark uzmanlardan destek almaları yeterlidir.

 Kapadokya Teknopark; Teknoloji Geliştirme Bölgeleri mevzuatında yer alan, teşvikler, vergi muafiyetleri ve çeşitli avantajlar yanında, Teknopark tarafından sunulan; konforlu araştırma ortamı, ulusal/uluslararası girişimci fon olanakları, patent başvuru süreçleri takibi vb. daha birçok imkân sunmaktadır.