Rektör Bağlı Beştepe’de ‘2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde

19 Eylül 2019 3165
Rektör Bağlı Beştepe’de ‘2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle YÖK himayesinde düzenlenen '2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen '2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılımlarında kendilerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Cesur Pehlevan ve Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hulusi Yılmaz eşlik etti.   

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bakanlar, büyükelçiler, üniversite rektörleri ve senato üyelerinin, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrencilerin hazır bulunduğu törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair değerlendirmelerinin yanı sıra Türkiye’nin eğitim alanında ortaya koyduğu gelişim, hizmet ve projelere değindi.

Bütün gençlere eğitim-öğretimde en iyi imkanları sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitim öğretim konusunda tüm evlatlarımıza en iyi imkanları sağlamak için elimizden geleni yaptık. Bu kapsamda eğitim öğretim bütçesini 10 milyar lira civarında aldık ve bunu 161 milyar liranın üzerine çıkarak 16 kat arttırdık. Eğitimde katsayı adaletsizliğini bitirerek, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilerimizin ders kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. Bir dönem evlatları kıyafetlerinden dolayı okullara alınmayan Türkiye’den bugünkü eğitim öğretim odaklı yapıya geldik. Eğitim öğretim meselesi önümüzdeki dönem de önceliklerimiz arasında ilk sırada yer alacak. İsteyen her lise mezunu gencimizin yükseköğrenime girmesinin altyapısını oluşturduk.

Bundan yaklaşık 13 yıl önce ülkemizdeki her ile üniversite kurmayı hedeflediğimizde birileri bizi eleştiriyordu. Fakir fukaranın Hakkari’den evladını İstanbul’a Ankara’ya göndermesi mümkün müydü? Ama biz ne yaptık imkanları yavrularımızın ailelerimizin ayağına getirmiş olduk. Bugün 1 milyon 613 bin öğrenci burs imkanından yararlanıyor.  Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar şimdi nerede? Biz görevimizi yerine getirdik” diye konuştu.