Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliklerine Katıldı

30 Ekim 2019 2151
Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliklerine Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliklerine Katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Vali Yardımcıları Aydın Abak ile Hasan Erkal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdür Vekili Emin Çakı, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, siyasi parti temsilcileri, İl protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan, gaziler, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı etkinliklerde;  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Bayramı Mesajının okunmasının ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Kutlama etkinliğine katılan ekiplerin resmigeçit töreninden sonra, halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda (JAKEM) iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, doğal afette canlı arama, kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitilen köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi ve atletizm yarışmaları yapıldı.  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 96. yılına özel; ilkokul, ortaokul ve liseler arasında, “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu resim sergisinde dereceye giren öğrencilere ve atletizm ve çeşitli branşlarda dereceye giren sporculara kupa, madalya ve ödülleri, Vali İlhami Aktaş ve il protokol üyeleri tarafından verilmesi ile tören sona erdi.