‘Notalardaki Vatan Aşkı’ Bezirhane’de Yankılandı

30 Ekim 2019 1889
‘Notalardaki Vatan Aşkı’ Bezirhane’de Yankılandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilen Bezirhane Buluşmaları kapsamında Bas Bariton Burak Bilgili ve Piyanist Gökhan Aybulus, "Notalardaki Vatan Aşkı" isminde konser verdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bezirhane Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında düzenlenen konsere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve müzik severler katıldı.

Katılımcılar için özel bir program hazırladıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Bas Bariton Burak Bilgili, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat'a bizleri ağırladığı için çok teşekkür ediyorum. Bugün, vatan aşkı olan üç besteci Ravel, Rachmaninoff ve Ahmet Adnan Saygun'un hem hayatlarına dair bilgiler paylaşacak hem de Gökhan Aybulus ile eserlerini yorumlayacağız. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ravel ve Rachmoninoff'un eserlerini yorumlayan Bilgili ve Aybulus, daha sonra Cumhuriyetin ilk yıllarında üstün yetenekli çocuklar için çıkan yasa vesilesiyle müzik eğitimi alan Türk besteci ve sanatçı Ahmet Adnan Saygun'un Atatürk ile olan hatıralarını anlatarak sanatçının düzenlediği "Bozlak", "Mavişim", "Güvercin" ve "Köroğlu" adlı eserleri seslendirdi.