NEVÜ'de Çınaraltı Gençlik Söyleşileri ‘Genciz Biz’ Temalı Program Gerçekleştirildi

28 Kasım 2019 2520
NEVÜ'de Çınaraltı Gençlik Söyleşileri ‘Genciz Biz’ Temalı Program Gerçekleştirildi

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında konuşmacı olarak İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, konserleri ile M. Ahmet Fescioğlu ve Fırat Türkmen'in katıldıkları ‘Genciz Biz’ temalı program gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de  Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamındaki  "Genciz Biz" temalı programa NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve misafirler katıldı.

NEVÜ  Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hazreti Muhammed Peygamberin güzel ahlâkını ve ümmetini anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “O, tüm insanlığa güzel örnektir, insanlığın tümüne müjdedir, O’nun ahlâkı muhteşemdir. Hz. Muhammed, dünyanın genlerini değiştirdi, önemli izler bıraktı”  dedi. Hazreti Peygamberin yaşantısına dair bilgiler veren Prof. Dr. Hatipoğlu, “O, dünyanın haritasını değiştirdi. Putları bozdu, tabuları yıktı. O doğduğu vakitte kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İran’da ateşe tapıyorlardı. Roma’da gladyatörler insanları aslanlara parçalatıyorlardı. Sevgi ve merhamet adına ortada hiçbir şey yoktu. İşte Hz. Muhammed tam da böyle bir ortamda dünyaya geldi. Bu düzenin tümünü bozdu. Mücadeleye başladığında çok tepki aldı. O’nu kabul etmediler. O’na düşmanlık ettiler. Ama yine de O’na inananlar çoğaldı. Hakaret etmezdi, kimseyi kırmazdı. Kölelere eziyet edildiğinde sinirlenirdi. Sade, abartısız bir hayatı vardı” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Müdürü Mustafa Ünlüer ise, “İyi yetişmiş ve bulunduğu ortamına bağlı, vatanını ve milletini seven, çalışkan gençler geleceğimizin inşasıdır. En çok ihtiyaç duyduğumuz duygular; birlik, beraberlik ve ahlâklı olmaktır. Hazreti Peygamberi anlamak ve güzel ahlâkını kendimize örnek almak birçok derdimizin ilacı olacaktır. O’nu anlamak günümüz dünyasını feraha ulaştırmaktır. Cahiliye dönemi denilen en karanlık dönemlere bile ışık tutan, kitabımızı bize aktarmış ve İslâm’ı yaşantımızın her alanında örneklendirerek bizlere yüce bir miras bırakmıştır” diye konuştu.

Program,  Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na hediye takdimi ile sona erdi.