NEVÜ Avanos MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünden Teknik Gezi

19 Aralık 2019 2529
NEVÜ Avanos MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünden Teknik Gezi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanlığı ve Mimari Restorasyon Programı öğrencilerine yönelik, Nevşehir Arkeoloji Müzesi ile “Kagir Yapılarda Bozulma Nedenleri ve Koruma” dersi kapsamında Avanos faaliyet gösteren Şenyavuz Orman Ürünleri  İşletmesi’ne teknik gezi düzenlendi.

NEVÜ Avanos MYO öğrencileri, ders kapsamında düzenlenen teknik gezinin ilk etabında Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Barış Emre Sönmez eşliğinde Nevşehir Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti. Müze yetkilileri tarafından müzenin kuruluşu, gelişimi ile ilgili bilgilerin verildiği gezide Bölüm Başkanı Sönmez de,  müzede bulunmakta olan mimari, seramik ve heykeltıraştan oluşan sanat eserlerinin tarihsel sürecini anlatarak, restorasyon kapsamında değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra  Avanos İlçesinde faaliyet gösteren Şenyavuz Orman Ürünleri İşletmesi’ni ziyaret eden öğrenciler, burada; odun çeşitleri, kesilmesi,  işlenmesi ve ahşap blok üzerinde reçine kaplaması ve benzeri konularda işletme sahibi Hamit Şenyavuz tarafından bilgilendirildi.

Ders içeriğinde bulunan ahşap ürünler, odun çeşitleri (sert ve yumuşak odunlu ağaçlar), odun cinsleri (sedir, iğde, karaçam ve sarıçam gibi), farklı odun ürünlerinin muhafazalarına ilişkin örneklemeri Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin’in verdiği teknik gezide, öğrenciler ayrıca ahşap ürünlerin hastalık ve zararlı etmenlere karşı uzun süreli korunması amacıyla uygulamalı çalışmalar yaptı. 

Ziyaret sonunda işletme Sahibi Şenyavuz’a  misafirperverliğinden ve bilgi paylaşımından dolayı teşekkür eden öğrenciler, mesleki alanda bu imkanı kendilerine sağlayan Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Barış Emre Sönmez ve ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin’e de teşekkürlerini sundular.