BİGG AKDENİZ! Kapadokya’da

15 Ocak 2020 2178
BİGG AKDENİZ! Kapadokya’da

İleri teknoloji iş fikrinin geliştirilmesine 200.000 TL Hibe Desteği BIGG'de

BIGG AKDENİZ girişimcilerin yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesini amaçlayan 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nin Uygulayıcı Kuruluşu olarak teknoloji tabanlı girişimcilik projelerini kabul etmektedir.

Kapadokya Teknopark, yapılan işbirliği protokolü ile programın resmi uygulayıcı kuruluşu BİGG Akdeniz adına başvuruları kabul etmektedir.

Başvuru Tarihleri: 30 Aralık 2019 – 28 Şubat 2020

Başvuru: http://bigg.akdeniz.edu.tr 

BAŞVURU KOŞUL VE ŞARTLARI

Eğitim Durumu:

  • Örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler,
  • Yüksek Lisans veya Doktora öğrencileri,
  • Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce almış kişiler

Destekten Daha Önce Yararlanma Durumu:

  • Başvuru Sahiplerinin daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması  kapsamında sermaye desteği almamış olması gerekmektedir.

Firma Ortaklığı/Sahiplik Durumu:

  • Başvuru Sahiplerinin ön başvuruların alındığı tarih itibariyle  herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer  almıyor olmaları gerekmektedir. Ancak başvuru  öncesi şirket ortaklık yapısından ayrılarak başvuru yapılabilir.

BAŞVURU YAPILABİLECEK ÖNCELİKLİ ALANLAR

Akıllı Ulaşım; Yol Güvenliği, Otonom/Elektrikli Araçlar, Otomotiv ve Yan Sanayi, İnsansız Hava, Kara ve Deniz Araçları, vb.

 

Enerji ve Temiz Teknolojiler; Enerji, Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji, Akıllı Binalar, Akıllı Şehirler, İleri Malzeme ve Kimya, Enerji Depolama, Biyoenerji, Çevre vb.

 

Akıllı Üretim Sistemleri; Makina İmalat, Robotik, Otomasyon, IOT, Katmanlı/Hızlı Üretim, Endüstriyel Bilişim, Proses Teknolojileri, Malzeme/Kimya Teknolojileri vb.

 

İletişim ve Sayısal Dönüşüm; Turizm Teknolojileri,  Web Uygulamaları,  Yapay Zeka, IOT, Ölçme-Test-Analiz, Elektronik Sistemler, İletişim, Eğitim, Büyük Veri, Sanal Arttırılmış Gerçeklik, Bilgi Güvenliği, Siber Güvenlik, Bulut Bilişim, Mobil Uygulamalar, Giyilebilir Teknolojiler, Karar Destek Yazılımları, Ses/Görüntü/Metin İşleme vb.

 

Sağlık ve İyi Yaşam; İlaç, Tanı ve Analiz Kitleri, Biyomalzeme,  E-Sağlık, Kozmetik, Tıbbi cihazlar vb.

 

Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme; Su Verimliliği, Tohum, Akıllı ve Temiz Tarım, Fonksiyonel Gıda, Gıda Güvenilirliği, Gıda Güvenliği, Su Ürünleri, Bitki Sağlığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı vb.

 

ÖNEMLİ HUSUSLAR

  • Başvuru yapılan iş fikirlerinin yukarıda belirttirilen Öncelikli Alanlarla ilgili olması gerekmektedir.
  • Girişimci Adayları, programa tek bir iş fikri ile başvuru yapabilirler.
  • Açık Öğretim Fakültesi mezunları uygun başvuru sahibi değildir.

Saygılarımızla.

 

KAPADOKYA TEKNOPARK

Address  : Kapadokya Teknopark Binası 2000 Evler Mah. Üniversite Yerleşkesi No:13 Merkez/Nevşehir

Phone     : 0552 378 29 00 

                 0384 215 02 14

                 0384 228 00 00 -15501 - 15507

BİGG AKDENİZ! Kapadokya’da