Rektör Bağlı Türkiye-Çin İşbirliği Toplantısında İkili İşbirliği Görüşmelerinde Bulundu

16 Ocak 2020 2172
Rektör Bağlı Türkiye-Çin İşbirliği Toplantısında İkili İşbirliği Görüşmelerinde Bulundu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerin ele alındığı işbirliği toplantısına katıldı.

Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) tarafından Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui WEI ve DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye ile Çin H.C. arasındaki Ticari İlişkiler"in konuşulduğu yemekli toplantı Swissotel'de düzenlendi. NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Edebiyatları Bölümü Arş. Gör. Dr. Sema Gökenç Gülez, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.

Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerin ele alındığı toplantı sonrası Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui WEI ve DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, iki ülke üniversiteleri arasında yürütülebilecek işbirliklerine dair görüşmelerde bulundu.