2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri

17 Ocak 2020 4534
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

DERS KAYITLARINDA ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

1-) Katkı Payları / Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi

Katkı Paylarınızı (öğrenim süresini aşan normal öğretim öğrenciler ve ikinci bir üniversitede kaydı olanlar) Öğrenim Ücretlerinizi (ikinci öğretim öğrencileri) 20-26 Ocak 2020 tarihleri arasında 11 haneli T.C kimlik numaranız ile Türkiye’nin her yerindeki Ziraat Bankası şubelerinden ödeyebilirsiniz.

(Bankamatik ile katkı payı/öğrenim ücreti yatıracak öğrenciler anlaşmalı üniversiteler kısmından ödeme yapmaları gerekmektedir.)

Havale ile ödeme yapılmayacaktır.

Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra banka görevlisinden 2 (iki) adet dekont almanız

gerekmektedir .

* Katkı Payı/Öğrenim Ücreti dekontunu kayıt yenileme tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına veya Akademik danışmanınıza teslim etme zorunluluğunuz yoktur. Fakat oluşabilecek sorunların çözümü için dekontunuzu saklayınız.

* Ders kayıt işleminizi, katkı pay tutarını (öğrenim süresini aşan normal öğretim öğrenciler ve ikinci bir üniversitede kaydı olanlar) ve öğrenim ücreti tutarını (ikinci öğretim öğrencileri) yatırdıktan sonra yapabileceksiniz.

2-) Ders Kayıt İşlemleri

* 20-26 Ocak 2020 tarihleri arasında Üniversitemiz bünyesindeki bütün Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ubs.nevsehir.edu.tr web adresinden ders kayıt işlemlerini yapmaları ve danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.

Danışmanınızın onayıyla birlikte ders kaydınız tamamlanmış olacaktır.

* 27 Ocak 2020 tarihi itibariyle bahar yarıyılı dersleri başlayacaktır.

3-) Haklı ve geçerli sebeplerle bu süreler içinde kaydını yeniletemeyen öğrenciler, 27-31 Ocak 2020 tarihlerinde ilgili birime başvurmak zorundadır. Bu öğrencilerin kayıtları,  mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu ilgili birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.

4-) 20-26 Ocak 2020 ve 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında ders kaydını yapmayan öğrenciler bahar dönemi için ders kaydı yapamazlar ve öğrencilik haklarından yararlanmazlar.