Mehmet Akif Kireçci “NEVÜ Söyleşileri” Programına Konuk Olacak

10 May 2020 2434
Mehmet Akif Kireçci “NEVÜ Söyleşileri” Programına Konuk Olacak

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) tarafından sosyal medya üzerinden “NEVÜ Söyleşileri” adı altında düzenlenen söyleşi programına konuk olacak. 

Covid-19 salgını nedeniyle eğitim-öğretim hayatını uzaktan eğitimle devam ettiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden başlattığı “NEVÜ Söyleşileri” programıyla alanında uzman birbirinden değerli akademisyen, eğitimci ve yazarları konuk etmeye devam ediyor. 

Moderatörlüğünü NEVÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Can Eyüp Çekiç’in yapacağı ve 10 Mayıs 2020 tarihinde saat 17.00’de NEVÜ “Youtube” kanalında yayınlanacak söyleşi programının konuğu olacak olan Kireçci, “Birinci Dünya Savaşı Sonrası Ortadoğu” üzerine konuşacak. 

Mehmet Akif Kireçci kimdir?

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci Doktora derecesini ABD’de Pensilvanya Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü’nden "Decline, Discourse and Self-Orientalization" başlıklı çalışmasıyla almıştır. Aynı üniversitede dersler vermiş olan Kireçci, Stevens Teknoloji Enstitüsü’nde de öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bir süre Bilkent Üniversitesi'nde çalıştıktan sonra, 2019 yılı itibariyle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne öğretim üyesi olarak katılan Kireçci, İstanbul: Metamorphosis in an Imperial City (Ed Foster’la, 2011), Arap Baharı ve Türkiye Modeli Tartışmaları (2013) ve Türk Cumhuriyetlerinde Bağımsızlık ve Devlet İnşa Süreci (2018) adlı eserlerin editörü, Başlangıçtan Günümüze Arap Milliyetçiliği (2012) ve 2023’e Doğru Kültür Politikaları (2015) adlı eserlerin de yazarıdır.