Rektör Aktekin ve Protokol Üyelerinden 15 Temmuz Gazilerine ve Şehit Kabirlerine Ziyaret

16 Temmuz 2020 2008
Rektör Aktekin ve Protokol Üyelerinden 15 Temmuz Gazilerine ve Şehit Kabirlerine Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, protokol üyeleri ile birlikte 15 Temmuz gazilerini evlerinde ziyaret etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener,  Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Nevşehir merkezde ikamet eden 15 Temmuz Gazileri Hasan Yazanel ve Yüksel Serbest’i evlerinde ziyaret etti.

15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen hain darbe girişimine karşı canları pahasına direnerek destan yazan kahraman gazilere şükranlarını bir kez daha dile getiren Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve protokol üyeleri, bu uğurda şehit olanları da rahmetle yad ettiler.

Şehitlere Kabirleri Başında Dua Edildi

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin 4. yılı sebebiyle düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri ile birlikte 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’nı ve şehit kabirlerini ziyaret etti.

İlk olarak 15 Temmuz Şehitleri Anıtı'nda bir araya gelen Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve protokol üyeleri,  burada Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya eşliğinde  tüm şehitler için dua etti.

Daha sonra kentteki şehit kabirlerini ziyaret eden protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.