Rektör Aktekin, Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü Kutladı

27 Ağustos 2020 1531
Rektör Aktekin, Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü Kutladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bir mesaj yayınlayarak Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümünü kutladı.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin mesajında, “Tarih biliminde ‘Anadolu kapılarını Türklere açan hadise’ olarak tanımlanan ve bu coğrafyanın kaderini değiştiren Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü idrak ederek kutluyoruz.

Malazgirt Zaferi sadece bir savaş galibiyetinden ibaret değildir. O’nu zaferin ötesine götüren asıl husus özünde taşıdığı 'Malazgirt Ruhu'dur. 

Sultan Alparslan liderliğindeki az sayıdaki bir ordunun koskoca Bizans ordusunu dize getirdiği zaferde tecessümünü idrak ettiğimiz bu ruh;  “Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik; Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!” dizelerinde kendini bulan Tuna Boylarındaki Osmanlı akıncılarında da vardı.

Aynı Ruhu;  bir çağı açıp bir çağı kapatan İstanbul’un Fethinde, Çanakkale Zaferinde, Kurtuluş  Savaşında, 30 Ağustos Zaferinde, 15 Temmuz Demokrasi Direnişinde de idrak edebiliyoruz.

Malazgirt Ruhu ile; ‘İlelebet Payidar Kalacak’ olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik gelişmesini çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkaracağına ve “Dünya Düzeni”nin inşası ve iyileştirilmesine etkin katkılar sunma kudretini elde edeceğine olan inancımız tamdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Anadolu’yu Türk ve İslam Aleminin öncü gücüne dönüştüren 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünde Sultan Alparslan ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.