2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine

07 Ekim 2020 2881
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine

Üniversitemize 2020 DGS ile kayıt hakkı kazanan adayların, kayıtları 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.  

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-13 Ekim 2020 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

e-Devlet üzerinden kayıt yapan adayların herhangi bir hak kaybına uğramamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Üniversitemize gelerek yüz yüze kayıt yaptırmak isteyen adayların ise HES kodu ile birlikte şahsen veya kanuni temsilcileri (noter onaylı vekaletname) aracılığı ile 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında aşağıdaki belgelerle birlikte kayıt hakkı kazandıkları akademik birime başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar:

-Önlisans Diploması (Aslı)

-1 Adet Fotoğraf

-Yerleştiğine dair ÖSYM çıktısı,

- Hemşirelik Bölümüne yerleşen öğrenciler, Sağlık Kurulu (Heyet Raporu)  yerine pandemi nedeniyle  “herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu”  ile kayıt yaptırabileceklerdir.

NOT:

1- Kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrencilerin muafiyet ve intibak iş ve işlemleri için kayıtların başlangıç tarihinden itibaren 10 iş günü içinde ilgili birime muafiyet için dilekçeyle başvurmaları gerekir. (Ayrıntılı bilgi için yerleşmiş olduğunuz akademik birimle irtibata geçebilirsiniz.)

2-Öğrenci numaranızı Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi (UBS) https://ubs.nevsehir.edu.tr/ adresinden  Öğrenci No Sorgula kısmından öğrenebilirsiniz Sisteme ilk girişte şifreniz TC Kimlik numaranız olarak belirlenir.

DGS-2020 Şartlı Kayıt Duyurusu

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 26/08/2020 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.