NEVÜ Meslek Yüksekokulları “Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi” Ağına Katıldı

13 Ekim 2020 1762
NEVÜ Meslek Yüksekokulları “Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi” Ağına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulları ETF-Avrupa Mesleki Eğitim Vakfı’nın  COVE “Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi” Ağına Katıldı.

Avrupa Birliği’nin uzman bir kurumu olan ve AB’nin dış ilişkiler politikaları bağlamında eğitim, öğretim ve işgücü piyasası sistemlerindeki reformlar ile üye ülkelerin insan sermayelerini geliştirmeleri ve verimli kullanabilmeleri için bu ülkelere katkıda bulanmayı ve destek vermeyi amaçlayan Avrupa Eğitim Vakfı (ETF),1994 yılında çalışmalarına başladı.

COVE Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezlerinin, mesleki eğitimin gelişmesinde, yenilikçi uygulamaların müfredata yansıtılmasında, ilgili sosyal ortaklarla geliştirilecek işbirliklerinde öncü olunmasında, proje ortaklıklarında (AB, OECD, UNEVOC ve Ulusal) aktif olarak yer alınmasında öncülük görevleri bulunmaktadır. Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri, eğitimde yenilik ve kalite kriterlerini sağlayan, işgücü piyasasının taleplerini karşılayabilen kuruluşlardır.

NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Avanos Meslek Yüksekokulu, Gülşehir Meslek Yüksekokulu, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu, Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Nevşehir merkez Meslek Yüksekokulu ve Kozaklı Meslek Yüksekokulu adına European Training Foundation’a başvuruda bulunuldu. Başvuru sonucunda bu meslek yüksekokullarının ETF ağına dâhil edilmesi uygun bulundu.

NEVÜ,  Mükemmeliyet Merkezleri ağı ile meslek yüksekokullarına bilgi alış verişi ve iyi uygulamaların değişimi için yeni fırsatlar yaratmayı, meslek yüksekokullarının öğrenme deneyimi sağlayan uluslararası ortaklıklar kurmalarını kolaylaştırmayı, meslek yüksekokulu öğrencilerinin iş gücü piyasası tarafından talep edilen öğrenme çıktılarına ulaşmasını desteklemeyi hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için https://www.etf.europa.eu/en web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.