NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Dokuzuncusu ÜSET MYO Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

16 Ekim 2020 1368
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Dokuzuncusu ÜSET MYO Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının dokuzuncusu çevrimiçi (Online) olarak NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu  (ÜSET MYO) ev sahipliğinde yapıldı.

Teknik alt yapısı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM) tarafından sağlanan çevrimiçi (Online) istişare toplantısına NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Nevşehir MYO,  Sağlık Hizmetleri MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Avanos MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleriyle birlikte Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire Başkanları ve davetli konuşmacı olarak ise; Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ankara/Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yılmaz ve NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi sorumlusu Makbule Talip Fişekçioğlu katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun açılış konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunduğu ve koordinatörlüğünü Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek’in yürüttüğü toplantının ilk konuşmacısı NEVÜ ÜSET Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aziz Gökhan Özkoç oldu. Özkoç, ÜSET Meslek Yüksekokulunun bölüm ve programları, insan kaynakları, fiziki imkânları, öğrenci sayıları, sosyal ve kültürel etkinlikleri, ulusal ve uluslararası başarıları ile birlikte gelecek plan ve hedefleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp ilçesinin hem turizm hem de eğitim kenti olduğunu, ilçede bulunan NEVÜ ve Kapadokya Üniversitesinin bölgeye olan ekonomik, demografik ve sosyal katkılarından bahsetti.  Başkan Aktürk, Ürgüp ilçesinin turizm konusunda öğrencilere çok iyi bir eğitim ve staj olanağı sağladığını,  ÜSET MYO’ya belediye olarak sağlanan imkânlar ile öğrencilerin barınma sorunu ve sosyal imkânlarını arttırmaya yönelik planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunarak, önümüzdeki yıllarda Ürgüp ilçesindeki öğrenci potansiyelinin daha da artması temennisinde bulundu.

Toplantıda ayrıca Ankara/Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yılmaz davetli konuşmacı olarak bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz sunumunda, Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra okulun elde ettiği ulusal başarılar, kurulan “Samsung Akademi Laboratuvarı”nın çalışmaları, imzalanan protokol ve işbirliği anlaşmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Toplantı dâhilinde son konuşmacı olarak NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Makbule Talip Fişekçioğlu “Mesleki Eğitimde Mükemmeliyet Merkezleri ve Avrupa Eğitim Vakfı (ETF)”  hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Talip Fişekçioğlu, Avrupa Eğitim Vakfının tanıtımı, amaçları ile hedeflerini, ETF’nin tematik alanları, ETF’ye dâhil olan kuruluşların özellikle Erasmus+, E-Twinning vb. projeler için sağlanan avantajlar ve çeşitli aktiviteler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.  Talip Fişekçioğlu ayrıca, NEVÜ bünyesindeki mevcut Meslek Yüksekokullarının ETF’ye üye olduğunu yakın zamanda Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO’nun da ETF’ye üye işlemlerinin gerçekleşeceğini söyledi.

Toplantı, değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.